Haberler

Hisarcık Müftüsü Arda, Göreve Başladı

Kütahya'nın Hisarcık İlçe Müftüsü Mehmet Ceyhan'ın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013 yılı İlçe Müftüler Rotasyonu çerçevesinde Isparta'nın Gönen İlçe Müftülüğü'ne tayin olmasının ardından Hisarcık Müftülüğüne atanan Bursa İl Vaizi Mustafa Arda...

Kütahya'nın Hisarcık İlçe Müftüsü Mehmet Ceyhan'ın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013 yılı İlçe Müftüler Rotasyonu çerçevesinde Isparta'nın Gönen İlçe Müftülüğü'ne tayin olmasının ardından Hisarcık Müftülüğüne atanan Bursa İl Vaizi Mustafa Arda yeni görevine başladı.

Hisarcık Müftülüğü görevine yeni atanan Mustafa Arda," Diyanet işleri Başkanlığının bize yüklediği görevleri daha önceki arkadaşlarımızın yaptığı gibi bizde devam ettirmek istiyoruz. Herkesle aynı mesafede olmak, iyi ilişkiler kurmak, hiç kimseyi dışlamamak, Diyaneti, Müftülüğümüzü insanlara sıcak göstermek ve sevdirmek amacındayız. Sadece cami cemaatine, namaz kılan, oruç tutanlara değil, herkese güler yüz, tatlı dil ve muhabbetle yaklaşarak diyalog oluşturmamız lazım."diye konuştu.

MÜFTÜ MUSTAFA ARDA KİMDİR?

Müftü Mustafa Arda 1968 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesi Hamzabey Köyü'nde dünyaya geldi. İlkokulu Bursa Bahar Mahallesi Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu ile Arabayatağı ve Güllük İlkokullarında tamamladıktan sonra Bursa Karacabey İmam Hatip Lisesinde ortaokulu bitirdi. 1982 yılında Bursa İmam Hatip Lisesine yatılı olarak kaydolan Arda,1986 yılında buradan mezun olup aynı yıl Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandı.İlahiyat 2. sınıfa devam ederken 1988 yılında Bursa Muradiye Mahallesi Koca Naib Camii'nde Müezzin olarak göreve başladı.6 Yıl bu görevi yürüttü. 1991 yılında İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1994 yılından itibaren İstanbul Haseki Eğitim Merkezi'nde 2,5 yıl süren Müftü ve Vaizlik İhtisas Kursu'nu bitirdikten sonra 1996 yılında Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine Müftü olarak tayin edildi. 2 yıl burada görev yaptıktan sonra 1998 yılında Afyon'un Kızılören İlçe Müftülüğüne atandı.5 Yıl Kızılören'de görev yaptıktan sonra 2003 yılında Bilecik'in Osmaneli İlçe Müftülüğü görevine tayin edildi. 2010 yılında rotasyon sebebiyle Kayseri'nin Tomarza İlçe Müftüsü olarak atandı. Ancak oğlunun rahatsızlığı sebebiyle Bursa Tıp Fakültesinde devam eden tedavisinden dolayı bu görevden affını isteyerek tenzili rütbeyle Bursa İl Vaizliği görevine getirildi. Son olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013 yılı İlçe Müftüler Rotasyonu çerçevesinde Hisarcık İlçe Müftüsü olarak tayin edilen Müftü Arda, evli ve 2 çocuk babası. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Arda Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title