Haberler

Hisarcık Belediye Başkanı Akbaş, DP'den Belediye Başkan Adayı Oldu

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, 4 yıl Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Belediye Başkanlığı'nı yürüten ve geçen yıl partisinden istifa ederek bağımsız kalan Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, Demokrat Parti'den (DP) Hisarcık Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, 4 yıl Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Belediye Başkanlığı'nı yürüten ve geçen yıl partisinden istifa ederek bağımsız kalan Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, Demokrat Parti'den (DP) Hisarcık Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

Demokrat Parti İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen törende konuşan Demokrat Parti Kütahya İl Başkanı Ahmet Levent Eşiyok, Akbaş'ın yeniden başkan seçilerek ilçeye yapılan hizmetlerin devam etmesini diledi. Eşiyok, "Demokrat Parti İl Başkanı olarak yönetim kurulu arkadaşlarımızla ilçe teşkilatımızı ve yeni Belediye Başkan adayımızı ziyarete geldik. Belediye Başkanı Akbaş 30 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde partimizden Hisarcık Belediye Başkanlığına adaylığını koyacaktır. Başkanım hayırlı uğurlu olsun. Partimize hoş geldiniz. Rabbim mahcup etmesin. 30 Martta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde başkanımı Hisarcık'tan Demokrat Parti'nin Hisarcık Belediye Başkan adayı olarak açıklamak istiyorum. İnşallah Hisarcıklı vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz başkanın geçmiş dönemdeki hizmetlerini takdir eder ve bu konuda gereğini yapar. Başkanımız da yeniden bir dönem daha Hisarcık'a hizmet imkanını ve şansını bulur diye düşünüyorum. Başkan Akbaş'ın adaylığının hayırlı uğurlu olsun diyorum"dedi.

Konuşmasında gündemdeki konulara da değinen Eşiyok, "Hepinizin malumu Demokrat Parti bu ülkede çok uzun yıllar hizmet vermiş, özellikle Kütahya'mızın ve memleketimizin her karışında hizmeti olan, bugün AK Partinin arkasına bakmadan tek tek tükettiği kamu yatırımlarının hemen hemen tamamında imzası olan bir misyonun temsilcileriyiz. Partimizin bu ülkenin her karışında büyük hizmetleri var. Demokrat Parti'nin vatandaşın gözünde yeniden bu ülkede alternatif olması için çaba gösteriyoruz ve bunun olmaması için hiçbir sebep yok. Çünkü şu anda iktidarın dışındaki muhalefet partilerinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi de (MHP) buna dahildir ve hiç birisi merkez sağa yakın vatandaşı temsil edecek niteliklere haiz değildir" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Mehmet Akbaş, "Geçen yıl MHP Genel Merkezi'nin il teşkilatındaki çalışma arkadaşlarımızı haksız yere görevden alması üzerine 2013 Şubat ayında istifa ettim. O zamandan bu yana hemen hemen bütün partilerden "partimize katılarak adayımız ol" şeklinde teklifler geldi. Bu tekliflerin hiç birini kabul etmedim. Bu zaman diliminde her zaman bizlerin yanında ve arkamızda olan kişilerle yaptığımız istişareler sonucu Hisarcık ilçesine hizmetlerimin devamı için Demokrat Partiye katılmayı ve Belediye Başkan adayı olmayı uygun gördüm" şeklinde konuştu.

Tören sonunda Demokrat Parti Kütahya İl Başkanı Ahmet Levent Eşiyok, Mehmet Akbaş ve Demokrat Parti İlçe Başkanlığına yeni atanan Mehmet Ot'a parti rozetini taktı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Demokrat Parti Mehmet Akbaş Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title