Haberler

Hisarcık Anadolu Öğretmen Lisesi Bahçesine 50 Fidan Dikildi

Hisarcık Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesine düzenlenen törenle 50 fidan dikildi.

Hisarcık Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesine düzenlenen törenle 50 fidan dikildi.

Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde düzenlenen fidan dikim töreninde bir konuşma yapan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü M.Ali Özdemir," Bugün burada okul bahçemize fidan dikimi için toplanmış bulunuyoruz. Geçen yıl Kütahya Valiliğinin 13 ilçede eş zamanlı başlattığı 11 bin 111 adet fidan dikimi kampanyası çerçevesinde okulumuz bahçesine 110 karaçam dikimi yapılmıştı. Şu an ladin, ıhlamur, sedir, karaçam, akçaağaç, atkestanesi, sofora ve katalpa türü 50 fidan daha dikeceğiz. Bizlere fidan temin eden ve bizzat gelerek törenimize iştirak eden Emet Orman İşletme Müdürümüze çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Törende konuşan Emet Orman İşletme Müdürü Erdal Güngör, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri dolayısıyla bugün burada bulunuyoruz. 1971 yılında ormanlara gereken önemin verilmediğini gören Avrupa Tarım Federasyonu Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütüne 21 Mart gününün "Dünya Ormancılık Günü" olarak kutlanmasını teklif etmiş bu vesileyle değişik kanallarla bu öneme dikkat çekmek için 21 Mart 1971 yılından itibaren dünyada "Ormancılık Günü" olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde ise 1975 yılından beri "Dünya Ormancılık Günü" olarak kutlanmaktadır. Bugünün önemi ise kuzey yarım kürede ilkbaharın güney yarım kürede ise sonbaharın başlangıç günü olması münasebetiyle 21 Mart Dünya Ormancılık Günü olarak kutlanmaktadır. Bizde Emet Orman İşletme Müdürlüğü olarak bu hafta 21 Mart tarihinden başlamak kaydıyla bu haftayı etkinliklerle geçirmek istedik. Cuma günü Emet ve Çavdarhisar ilçelerinde bugün de burada sizlerle beraberiz. Ben bu vesileyle21 Mart Dünya Ormancılık Günümüzün hem bizlere hem de sizlere hayırlı olmasını diliyorum" dedi. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hisarcık 21 Mart Kütahya Emet Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title