Haberler

Hiperaktifliği Nedeniyle Yönlendirildiği Karatede Şampiyonluğa "Ambargo" Koydu

Ailesi tarafından hiperaktifliği nedeniyle 7 yaşında karateye yönlendirilen Kağıtspor'un milli sporcusu Mehmet Yakan, 2012'den bu yana katıldığı Türkiye şampiyonalarında birinci oldu Milli karateci Yakan: "2020'de olimpiyatlar var, orada da yarışmak istiyorum"

KADİR YILDIZ - TAHİR TURAN EROĞLU - Ailesi tarafından hiperaktifliği nedeniyle 7 yaşında karateye yönlendirilen Kağıt spor'un 23 yaşındaki milli sporcusu Mehmet Yakan, 2012'den bu yana katıldığı Türkiye şampiyonalarını kazarak birinciliğe adeta "ambargo" koydu.

Yakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karateye hiperaktifliği nedeniyle 7 yaşında ailesinin yönlendirmesiyle başladığını belirterek, spora yönelmesinde babasının arkadaşı karate antrenörünün etkisi olduğunu söyledi.

Karateye başladığı dönemde sadece enerjisini harcamak için antrenmanlara katıldığını ifade eden Yakan, katıldığı şampiyonalardan derece almaya başlayınca bu spora gönül verdiğini kaydetti.

Yakan, kata kategorisinde Türkiye'nin ilk dünya şampiyonu sporcusu olduğunu dile getirerek, şu bilgiyi paylaştı:

"2011'de Malezya'da dünya şampiyonu oldum. Ardından Avrupa şampiyonluğu, katada tek Avrupa ve Dünya şampiyonu sporcu benim. Büyükler kategorisinde federasyon kurulduğundan beri ilk dereceyi getiren sporcu da benim, Macaristan'da Avrupa 3'üncüsü oldum. 2014'de tekrar Avrupa 3'üncüsü oldum, büyüklerdeki bu başarım Türkiye'nin kategorimdeki ilk derecesi oldu. Gençlerden büyükler kategorisine geçtikten sonra 2012, 2013 ve bu yılki Türkiye şampiyonalarını kazandım. Üst üste Türkiye şampiyonu oldum."

- Hedef, 2020 Olimpiyatları

Katanın, karatenin farklı gösteri dalı olduğunu anlatan Yakan, bu nedenle diğer sporculardan daha fazla çalıştığını aktardı.

Yakan, haftanın her günü antrenman yaptığını belirterek, "Günde çift idman, sadece pazar günü tek idman oluyor. Çeşitli spor branşlarını da kullanarak karateye takviye yapıyorum. Diğer sporcularla aramdaki farkı çok çalışarak gideriyorum. Martta İstanbul'da yapılacak Avrupa Şampiyonası var, orada şampiyon olmak istiyorum. Onu başardıktan sonra da Azerbaycan'da Avrupa Oyunları'na katılıp, orada da altın madalya alacağıma inanıyorum. 2020'de olimpiyatlar var, orada da yarışmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"Diğer sporcular da Yakan'ı örnek alıyor"

Karate Büyük Bayanlar Milli Takımı ve Kağıtspor Teknik Direktörü İbrahim Ercin de Yakan'ın çalışkan olduğunu kaydederek, Türkiye'ye daha birçok şampiyonluk kazandıracağına inandığını söyledi.

Yakan'ın son 4 Türkiye şampiyonasında birinci olduğunu anımsatan Ercin, diğer sporcuların da onu örnek aldığını ifade etti.

Ercin, altyapılarında Türkiye ve Avrupa'da birçok derece yapan sporcu bulunduğunu dile getirerek, daha fazla gence ulaşarak şampiyonlar yetiştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. - Kocaeli

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Yakan Kağıtspor Türkiye Spor Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title