Haberler

Hijyen Eğitiminde Son Tarih 5 Temmuz

Güncelleme:

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, hijyen eğitim belgesi almak için son tarihin 5 Temmuz 2014 olduğunu söyledi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş, hijyen eğitim belgesi almak için son tarihin 5 Temmuz 2014 olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çıkarılan "Hijyen Eğitimi Yönetmeliği" kapsamında bilgi veren ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, işletmelerin çalışanlarına hijyen eğitimi vermek zorunda olduklarını söyledi. Eğitimler sonucunda alınacak hijyen eğitim belgesinin 5 Temmuz 2014'ten sonra yapılacak denetimlerle kontrol edileceğini belirten Başkan Koçaş, "Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ATSO üyelerine ve firmalara yapılan bilgilendirme de Hijyen eğitim belgesi almak için son tarih 5 Temmuz 2014'tür. Ayrıca bu tarihe kadar herhangi bir hijyen eğitimi almamış kişilere ve işletmelere cezai işlem uygulanacak" dedi.

Koçaş, "Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çıkarılan "Hijyen Eğitimi Yönetmeliği" gereğince, kapsam dahilindeki işletmeler çalışanlarına hijyen eğitimi vermek zorundadırlar. Ayrıca herhangi bir kurumdan alınmış hijyen eğitim belgesi kabul edilmeyecektir. Belgelerin geçerli olabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından alınması gerekiyor. Perakende iş yerleri, ana dağıtım merkezleri, hazır yemek hizmeti, iş yeri ve kurum yemekhaneleri, restoranlar, gıda hizmetlerinin sunulduğu yerler, toptan satış yerleri, süpermarket dağıtım merkezleri dahil olmak üzere son tüketiciye satış ve dağıtım noktasında gıdanın işlenmesi, muameleye tabi tutulması veya depolanması ve benzeri hizmetlerin verildiği iş yerlerinin ve çalışanlarının bir an önce hijyen eğitim belgesi alması gerekiyor. Bilindiği üzere TESK yapmış olduğu açıklamada, Hijyen Eğitimi kapsamında bulunan işyerlerinde çalışanların hijyen eğitimi alarak belgeye sahip olmaları için tanınan süre 5 Temmuz 2014 tarihinde sona erecektir. 5 Temmuz 2014 tarihinden sonra yapılacak denetimler sırasında Hijyen Eğitim Belgenin sorulacağı ve bu belgeyi almamış olanlar hakkında 1593 sayılı umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesine göre işlem yapılacağı belirtilmektedir. Bu çerçevede; 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 8'inci maddesinde, 'Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, 250 Türk Lirasından bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilecektir' demiştir. Üyelerimizin ve firmalarımızın hijyen eğitimi konusunda uyarıları dikkate alması ve Eğitim Belgesini en kısa zamanda alması gerekmektedir" şeklinde konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Aksaray Koçaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title