Haberler

Hijyen Eğitimi Zorunlu Hale Getirildi

Güzellik, pazarlama, yiyecek hizmetleri, su temini ve gıda alanında çalışan işletmelere "Hijyen Eğitimi Yönetmeliği" gereği, 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimi kurslarına katılma zorunluluğu getirildi.

Güzellik, pazarlama, yiyecek hizmetleri, su temini ve gıda alanında çalışan işletmelere "Hijyen Eğitimi Yönetmeliği" gereği, 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimi kurslarına katılma zorunluluğu getirildi.

Ünye Halk Eğitim Müdürü Mahmut Karabulut, Ünye'de faaliyet gösteren güzellik, pazarlama, yiyecek hizmetleri, su temini ve gıda alanında çalışan işletmelerin 5 Temmuz'a kadar Halk Eğitim Merkezi'ne gelerek kurslara katılmaları konusunda uyardı.

Kurs hakkında bilgiler veren Karabulut, "İşletmeler Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereği 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimi kurslarına katılma zorunluluğu getirildi. 8 saat sürecek bu eğitimi ilgili işletmelerimiz yapılacak kurslara katılarak belge almak zorundadır. Belgesi olmayan kişileri çalıştıran iş yerlerine 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesine göre idari para cezası uygulanacaktır. Bu nedenle ilgili işyerlerinin müdürlüğümüze uğrayarak çalışanlarının kurstan geçmelerini sağlamaları gerekmektedir" dedi.

BELGE ALMALARI GEREKEN İŞ KOLLARI

Hijyen eğitimi kurslarından geçirilerek belge almaları gereken iş kolları ise şunlar: Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanında hizmet veren; kuaför ve berberler (kadın/erkek), makyaj- cilt bakımı- vücut bakımı çalışanları, kaplıca, hamam ve sauna gibi işyerlerinin sahipleri ve çalışanları. Pazarlama ve perakende; alanında manavlar, balıkçılar, şarküteri, bakkal ve market çalışanları, tarım ürünleri satışı yapan işyeri sahipleri ve çalışanları. Yiyecek içecek hizmetleri alanında; aşçılar- bar görevlisi (barmenler), servis görevlisi (garson) ve şefler, otel/motel ve lokanta yöneticileri, et ve et ürünleri işlemeciliği yapan işletmeler-kasaplar, pastanelerde çalışanlar. Su temini (üretimi) yapan işyeri sahipleri ve çalışanları. Gıda teknolojisi alanında; gıda kontrol elemanları, hububat işleme elemanlarının (fırıncılar), süt işleme elemanları, sebze ve meyve işleme elemanları. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Karabulut Ünye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title