Haberler

Heyelan Kurbanı 13 Oldu

Rize'nin Gündoğdu Beldesinde Yaşanan Heyelanda Kaybolan 2 Kişiden Birinin Cesedi Bulundu.

Rize'nin Gündoğdu beldesinde yaşanan sel felaketinin sonrasında kayıp olan 2 kişiden birinin cesedi bulundu. Veliköy'de kaybolan Havva Kopuz'u arama çalışmaları ise aralıksız sürüyor.

Rize, Trabzon, Erzurum ve Artvin'den gelen Sivil Savunma ekiplerinin çalışmaları yine sabah gün ışımasının ardından başladı. Sabah saatlerinde 74 yaşındaki Salim Bilgin'in cesedi bulundu. İş makinesi ile yapılan enkaz kaldırma çalışması sırasında bir köprünün enkazı altında bulunan Salim Bilgin'in cenazesi, ikindi namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Bölgeye gelen Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Tekin Küçükali de Salim Bilgin'in evine giderek başsağlığı dileğinde bulundu. Tüm arama ekibi ise, kayıp olan Havva Kopuz'u bulabilmek için Veliköy köyüne gönderildi.

Beldeye gece su verildi

Bu arada, olayın meydana geldiği günden buyana su verilemeyen Gündoğdu Beldesi'ne arızanın giderilmesi ve yeni hat döşenmesi sonrasında dün geceden bu yana su verilmeye başlandı. Yetkililer, özellikle köylerde kaynağı belli olmayan suların içilmemesi uyarısında bulunurken Kızılay ekipleri bölge genelinde içme suyu dağıtmayı sürdürüyor. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonundan Rize Valiliği'ne 250 bin lira daha ek acil afet ödeneği gönderildi. Başbakanlık Afet ve Acil İşler Durum Başkanlığı'ndan gelen 41 kişilik ekip ise bölgede hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Yarın yağış bekleniyor

Bölgede sabah saatlerinde açık olan hava giderek yerini kara bulutlara bıraktı. Özelikle Gündoğdu Beldesi üzerindeki kara bulutlar, eşyalarını kurtarma çabasında olan yöre halkını endişelendirmeye başladı. Rize Valiliği, yarından itibaren bölgede yeni yağışlar görülebileceğini bildirerek tedbirli olunmasını istedi.

"İnsanlar kırsalda gelişi güzel yapı yapıyor "

Rize Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Mahmutoğlu da, bölgede yaşanan sel ve heyelanların iklimsel ve insani bakımdan iki etkeni olduğunu söyledi. Değişen iklimsel yapının etkisinin yanında insani etkinin daha öne çıktığını belirten Mahmutoğlu, "İnsanlar özellikle kırsalda köy ustalarına evlerini yaptırıyor. İnsanlar kırsalda gelişi güzel yapı yapıyor. Zemin etüdü ve jeolojik bir incelemeye gerek duymadan gelişi güzel yamaçlara yapı inşa ediliyor. Sonuçta böyle felaketler kaçınılmaz oluyor. Biran önce topraktaki hareketliği de tespit edebilen Afet Erken Uyarı Sistemi'nin devreye sokulması gerekiyor. Bu sistemle sel ve heyelanların önüne geçilmesi mümkün olabilir" dedi. Mahmutoğlu, yeni yağışların yeni felaketlere yol açabileceğini de belirterek biran önce gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Başbakan sel alanında helikopterle inceleme yaptı

Bu arada, saat 12.50 sıralarında uçakla Trabzon'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan helikopterle Rize'ye gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title