Haberler

Her Üç Çalışandan Biri Kayıt Dışı

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, her üç çalışandan birinin kayıt dışı olduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi’nin soru önergesine verdiği yanıtta, “Sosyal Güvenlik Kurumunun son kayıt dışı istihdam verilerine göre 2013 Ağustos itibariyle kayıt dışılık oranı yüzde 37.76’dır.

Kayıt dışı olması nedeniyle iş kanunu kapsamına giremeyen işçilerin kayıt altına alınması ve iş güvencesine sahip olması için çalışmalar devam etmektedir” bilgisini verdi.

İŞÇİYİ MAĞDUR EDEN FİRMALARIN PEŞİNDEYİZ

Çelik, “Fazla mesai ücreti almadan uzun çalışma saatleri, haftalık izinlerin kullandırılmaması, haksız işten çıkarmalar ve kıdem tazminatı gibi sorunlar bakanlığımız iş müfettişlerince yapılan genel denetimlerle düzenli olarak incelenerek gerekli yaptırımlar uygulanmaktadır. 

Genel denetimlerin yanı sıra iş kanunu kapsamına giren bütün işletmeler bahsi geçen konularla ilgili yapılan şikayetler üzerine incelemeye alınmaktadır” açıklamasında da bulundu. 

KAZA ÖNCESİ ÖNLEM

Çelik, iş kazalarına ilişkin yeni yaklaşıma ilişkin de şu bilgiyi verdi: “Bakanlığımız iş sağlığı ve güvenliği konusunda gelişmiş ülkelerde son yıllarda uygulamaya konan teftiş yaklaşımlarını benimseyerek insan kaynaklarını meydana gelen tüm kazaların incelenmesi yönünde harcamak yerine kaza meydana gelmeden önlemeye yönelik programlarda kullanmayı amaçlamıştır.”

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Faruk Çelik Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (25)

mehmet özmehmetozt@garanti.com.tr:

Ezikler 15 yıldır yenimi fark ettiniz kayıt dışını. Çalışan Suriyelilerde cabası.

14
1
yanıtYanıtla
Ayçaaya-50@hotmail.com:

Taşeron ne oldu bize kadrodan umut kestirdiniz görüyorumki iyileştirmede yok ahirette yavrularımızında benimde iki elimiz yakanızda Allah'tan korkun (Başbakanımızda bakanımızda)

10
3
yanıtYanıtla
sinansalsa0707h@hotmail.com:

BU ADAMIN YÜZÜNÜ GÖRDÜM MÜ, BİZIM KÖYDE YALANCI BAYRAM VARDI.O AKLIMA GELIYOR.ADAMIN SOYLEDIKLERININ 99 YALAN HABERLERINE BAKIN.YOK ISCIYE MUJDE YOK TASERONA MUJDE.HEPSI YALAN..

13
0
yanıtYanıtla
shrekshrek.38@hotmail.com:

sayın bakan samimi söylüyorum sizi günahım kadar sevmiyorum. umarım en kısa zamanda gidersiniz.

yanıt0
yanıt0
KAYIT DIŞI DİYE BİŞEY YOKabc@yahoo.com:

Sigorta primleri o kadar yüksek ki maaşlar çok düşük kalıyor. işçide mecburen işverenle anlaşıp sigortasız çalışıp sigorta parasını cebine alıyor. kaçak diye bişey yok. Bu devirde kim kimin parasını zorla gasp edecek? Herşey danışıklı. Siz hizmet etmek istiyorsanız primleri düşürün. Maaşın üçte biri prim öde mezarda emekli ol, sonra emekli olduktan sonra açlık sınırındaki maaşla geçinmeye çalış. Bu arada kanser olursan ilaçlarında çoğunu devlet vermesin. Sonra neymiş firma işçiyi mağdur ediyormuş. Siz sütten çıkmış ak kaşıksınız zaten

10
0
yanıtYanıtla
ahmetaytekinn_demiroz@hotmail.com:

çıkıp konusacagına cözüm üret bakan oldugunun farkında degilsin sanırım.

7
0
yanıtYanıtla
Mücahit TÜRKemnyt.net.tr@hotmail.com:

Mağduriyeti önce devlet yapıyor,kamuda çalışan binlerce işçi Taşeronların insafına terk edilmiş,her seçim öncesi Kadro söylentileri ile kandırılan işçinin bırakın kadroya geçmesi işten çıkarılması halinde tazminat hakkının bile mahkemelerde alınması için uğraşıyorlar,siz önce devletin yaptığı ayıbı bi temizleyin sayın bakan.

6
1
yanıtYanıtla
ahmetantakya-meydan@hotmail.com:

önce sen mağdur. etme önce sen asgari ücretin yetmediğini söyle. önce sen düşük maaşla erken emekli yalanını ve oyalamacasını bırak..hakedilmiş emekliliği adam gibi onayla..önce sen,dürst ol..sonra dürst olmayanın yakasına yapış.yada .millete .şikayet et.imam şunu yaparsa ....dedirtme bize

7
0
yanıtYanıtla
m.çm.cetinkaya83@hotmail.com:

ancak konuşuyorsunuz sanki müfettişleriniz iş yerlerine gidince dört dörtlük görevlerinimi yapıyorlar işyeri sahibi kendilerini bi gezdiriyor baraj kenarında bi yemek yediriyor ondan sonra müfettişler geri ankaraya geliyorlar sayın bakan bu olanlaradan seni suçlamıyorum ama vaziyet ortada

7
0
yanıtYanıtla
TRAQUAcsolum@mynet.com:

Senin yerine başka birisi olsa mızmızlanmak yerine görevimi yapamıyorum, beceriksizim ben, vatandaşın, çalışanların haklarını yiyiyorum. Allah beni kahretsin diyerek istifa ederdi.

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title