Haberler

Her 10 öğrenciden biri bu kulübe üye oldu bile!

Güncelleme:

Gençlere zararlı alışkanlıkları anlatabilmek için ilçe ilçe gezen Urfa Polisi'nin kurmuş olduğu 'Hayata Evet Kulübü'nde üye sayısı 5 bini aştı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Hayata EVET Projesi' kapsamında düzenlenen konferanslar serisi devam ediyor. İl merkezinde tamamlanan konferanslarda toplamda 50 lisede düzenlenen programlarla çok sayıda öğrenciye ulaşıldı.

Konferanslar serisi, bu hafta da Ceylanpınar, Viranşehir, Akçakale, Birecik, Suruç ve Siverek ilçelerinde devam etti. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen konferanslara ilçe mülki amirleri de katılım gösterdi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Rasim Uzun'un organizesinde gerçekleştirilen konferanslara Akçakale'de İlçe Emniyet Müdürü Sunay Balıklıkaya, Siverek'te İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Çetin, Viranşehir'de İlçe Emniyet Müdürü Fahri Vardal, Ceylanpınar'da İlçe Emniyet Müdürü Türker Yırtar, Suruç'ta İlçe Emniyet Müdürü Sadık Özilhan, Birecik'te ise İlçe Emniyet Müdürü Barış Ertuğrul ev sahipliği yaptı.

KONFERANSLARINDA BİN 500 ÖĞRENCİ 'HAYATA EVET' DEDİ
6 ilçede 8 liseyi kapsayacak şekilde gerçekleştirilen konferanslara; Ceylanpınar Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Viranşehir Fen Lisesi, Viranşehir Anadolu Öğretmen Lisesi, Akçakale Anadolu Lisesi, Birecik Türkan Aykılıç Fen Lisesi, Suruç Anadolu Lisesi, Siverek Anadolu Lisesi ve Siverek Anadolu Öğretmen Lisesi'nden toplam bin 500 öğrenci katıldı.

Konferanslarda, zararlı alışkanlıkların kullanımı yaygınlaştırmak için cazip göstermeye çalışan ve gençlerin algısının manipüle edilmesi için büyük propagandalar yaptıran baronlar, akbabalara benzetildi. Gençleri bağımlı hale getirmek suretiyle kanından beslenmek isteyen bu kişilerin, gençleri bağımlılık yapıcı bu maddelere bir kez başlatabilmek için doğrudan ya da dolaylı olarak her türlü tuzağı kurduğundan söz edildi.

10 GÜNDE 10 ÜYE SÖZÜ
Konferansa katılan öğrenciler, 'Zararlı Alışkanlıklara HAYIR' sözlerini yazılı olarak beyan ettikleri formları doldurarak okullarındaki 'Hayata EVET Kulüpleri'ne üye oldular. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından konferanslara katılan öğrencilere, 'Hayata EVET' rozetleri takılarak bileklik, anahtarlık, ajanda, broşür gibi bazı hediyeler verildi.

Zararlı alışkanlıklarla tanışma sürecinde 'HAYIR' diyebilme duruşunun yaşam boyu muhafaza edilmesinin önemi ve toplumsal sorumluluğuna vurgu yapılan etkinlikte; öğrenciler 10 gün içinde 10 kişiyi 'Hayata EVET' üyesi yapacaklarına dair söz verdi.

Projenin Şanlıurfa Merkezdeki 17 kurumun mutabakatı ile uygulanmaya başladığı 01 Kasım 2013 tarihinden itibaren 49 gün içinde 'Hayata EVET Projesi' kapsamında gerçekleştirilen konferanslar serisinin ilk diliminde 4 bini Şanlıurfa merkezde, bin 500'ü ilçelerde olmak üzere 5 bin 500 lise öğrencisi 'Hayata EVET' seminerlerine bizzat katılmış oldu.

Çalışmalar ile ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü "49 gün süre zarfı içinde Hayata EVET Kulüplerine üye olan öğrenci sayısı 7.000'i aştı. Diğer bir ifadeyle gelinen süreçte Şanlıurfa Merkez ve ilçelerinde liseye giden toplam öğrenci sayısının onda biri şimdiden Zararlı Alışkanlıklara HAYIR dedi.

Zararlı alışkanlıklara HAYIR tavrının ve duruşunun yaygınlaştığı bir gençlik hareketi oluşturulmaya çalışılan Proje; gençlerden, öğretmenlerden, velilerden ve kurum yöneticilerinden yoğun ilgi ve destek görmeye devam ediyor" ifadelerine yer verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ceylanpınar Viranşehir Akçakale Siverek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title