Haberler

Hem Şoför Hem Mucit

Kamyonuyla Şırnak'ın Silopi ilçesi ile Irak arasında yük taşımacılığı yapan şoför Ebubekir Birman, işinden arta kalan zamanlarda, uzaktan kumandalı, konuşan, dua okuyan ve dans eden robotlar yapıyor.

Kamyonuyla Şırnak'ın Silopi ilçesi ile Irak arasında yük taşımacılığı yapan şoför Ebubekir Birman, işinden arta kalan zamanlarda, uzaktan kumandalı, konuşan, dua okuyan ve dans eden robotlar yapıyor.

Birman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise eğitimini maddi nedenlerle sürdüremediği için okul hayatını sonlandırdığını belirterek, geçimini ise şoförlük yaparak sağladığını söyledi.

Küçük yaşlardan bu yana elektronik cihazlara merakı olduğunu ifade eden Ebubekir Birman, elektronik cihazları oyuncak parçalarıyla birleştirerek robot icat ettiğini söyledi.

"Robotuma yeni versiyonlar yükledim. Şu an Arapça dua okuyor, şarkılar söylüyor. Destek verilirse elimdeki projelerimin hayata geçmesiyle birçok insan iş sahibi olabilir" diyen Birman, yaptığı bir diğer robotun da dans ettiğini aktardı.

Ebubekir Birman, atölyesi olmadığı için çalışmalarını evinin bir bölümünde yaptığını dile getirerek, "Malzemelerim olsa çok daha güzel şeyler yapabilirim. İcat ettiğim robot ve hazırladığım diğer projeler için yetkililerden destek bekliyorum" diye konuştu.

Robotun yanı sıra farklı oyuncaklar ve bataryalı televizyon kumandası da icat ettiğini anlatan Birman, artık şoförlük yapmak değil, bu tür elektronik eşyalar üretmek istediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Silopi Şırnak Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title