Haberler

Hem Öğrenciler, Hem de Öğretmen!

Güncelleme:

Öğretmen Atamaları Yapılmayınca, 5'inci Sınıf Öğrencileri 1'inci Sınıflara Öğretmenlik Yaptı.

Mardin'in Derik İlçesi'ne Bağlı Kelektepe Köyü İlköğretim Okulu'na Öğretmen Ataması Yapılmaması Üzerine, 5'inci Sınıf Öğrencileri Sırayla Okula Yeni Başlayan Öğrencilere Ders Vermeye Başladı.

Derik İlçesi'ne bağlı 40 haneli Kelektepe Köyü'ndeki öğrenciler, geçen yıl yapımı tamamlanan okul binasına sevinemedi. Geçen yıla kadar Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Küçükkayrık Köyü'ndeki okula gitmek zorunda kalan öğrenciler, geçen yıl okulun tamamlanmasına çok sevindiklerini ancak yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte okula öğretmen ataması yapılmamasının üzüntüşünü yaşıyor.

Her sabah önlüklerini giyerek okulun yolunu tutan öğrenciler, okulun kapalı olduğunu görünce hayal kırıklığına uğradıklarını, bu yıl yeni başlayan öğrenciler de henüz okul heyecanını yaşayamadı. İki gün boyunca aynı şeyi tekrarlayan öğrenciler, öğretmenlerin gelmemesi üzerine üçüncü günden itibaren 5'nci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Esma Süer, okula yeni başlayan öğrencilere öğretmenlik yapmaya başladı. Hem öğretmenlik yaptığını hem de eğlendiğini belirten küçük Esma, öğrencileri kapalı olan okulun önünde toplayarak eline aldığı tek kitabı yüksek sesle okumaya başlıyor. Okuduklarını, yeni öğrencilere tekrarlatan küçük Esma, her gün 2 saat ders veriyor.

Eğitim Sen Mardin Şube Başkanı Doğan Anğay, bu durumun bir skandal olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu sert bir dille eleştirdi. Anadilde eğitim amaçlı okul boykotuna karşı herkesin çocuklarını okula göndermesi konusunda Bakan Çubukçu'nun çağrı yaptığını hatırlatan Anğay, "Bakan Çubukçu, bir yandan çocukların okula gönderilmesini isterken, diğer tarafta da okula öğretmen ataması yapmıyor. Bu bir skandaldır. Hem çocukların okula gelmesini isteyeceksin, hem de o okula öğretmen göndermeyeceksin. Bu bir çelişkidir. Milli eğitim Müdürlüğü Kelektepe sorununa acil çözüm bulması gerekiyor" dedi.

Abdulhaluk BARİK / KIZILTEPE / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

Bakmadan Geçme

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title