Haberler

HDP, Şamikan Derneğinin Kapatılmasını Meclise Taşıdı

Güncelleme:

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya Şamikanlılar Derneğinin kapatılma kararı ile ilgili soru önergesi verdi.

HDP'li Aslan, Şamikan'lıları sordu

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya soru önergesi vererek "Şamikanlılar" Derneğinin neden kapatıldığını sordu.

Derneğin kapatılma amacını soran Aslan, yaptığı açıklamada "Geçtiğimiz günlerde basında yer alan haberlerde Mardin'de bulunan Şemikan Birliği Derneği Midyat Kaymakamlığı tarafından kapatılması talebiyle mahkemeye verildi. Derneğin isminde 'Birlik' kelimesinin olması ve tüzüğünde 'insan hakları, gençlik hakları, kadın haklarını savunması, yolsuzluk ve usulsüzlükle mücadele, Özgürlük, adalet ve barış temelinde kimseyi yok saymayan ve ötekileştirmeyen bir ortamın oluşturulması için çalışır gibi kavramlara yer vermesi kapatılması için sunulan gerekçelerden gösterildi. Kapatılma gerekçeleri arasında derneğin yönetim şeklinde Eş Başkanlığın olması gösterildi. Bunu kınıyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

mardin:

Memet ali aslan miletvekili deyil tam bir soytarı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title