Haberler

HDP'nin Gündemi Kadın Cinayetleri

Güncelleme:

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Kadın Koordinasyonu kadına yönelik şiddeti kınadı.

2015 genel seçimlerine parti olarak girmeyi kararlaştıran HDP'nin Urfa kanadı kadına yönelik şiddeti kınadı. HDP Urfa İl Kadın Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada sorunun kaynağında erkek egemen eril sistemin olduğu belirtildi.

Sorunun çözümünün ise kadının kendisi ve kendi özgücü olacağını açıklamasında dile getiren HDP Kadın Koordinasyonu, "Demokratik siyaset için meclise en az 275 Kadın Milletvekili şart" ifadesini kullandı.

Toplumda kadının daha da güçlü olabilmesi için temsil edenin de kadın olmasının gerektiğini duyuran HDP, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

" Türkiye'de her gün en az üç kadın katlediliyor. Erkek egemen zihniyetin kadın katliamı hızını kesmeden sürüyor. Gün yok ki, bir kadın ölüm haberi almayalım. Gün yok ki, bir kadın erkeğin şiddeti ile karşı karşıya kalmasın. Kadına karşı işlenen suçlar ve kadın katliamları, intihar ve cinayet olayları sessiz kalınamayacak bir artış içerisinde. Toplumda en yüksek artış oranına sahip toplumsal sorun kadın cinayetleri ve kadın ölümleri ile kadınlara karşı işlenen suçlardır. Kadına yönelik şiddet yüzde 1400 artış göstermiştir.Erkek yapıyor, devlet koruyor.

'ERDOĞAN'IN 3 ÇOCUK İFADESİNE GÖNDERME'

Kadının fıtratından, sokakta gezmesine, kahkaha atmasından, kiminle yaşayacağına, kaç çocuk doğuracağından, ne giyeceğine, hangi okula gideceğinden, hangi işi yapacağına, kimle evleneceğine vs medyanın ve devletin en resmi temsiliyetlerinin kullandığı eril dil de kadına yönelik suçları meşrulaştırmakta, her ifade bu süreci iyileştirmektense daha vahim hallere sokmaktadır.Her ölüm gerekçelendirilmeye çalışıldıkça ve sorun başka yerlerde özellikle de kadının kendisinde arandıkça gerçek çözümden uzaklaşılmakta ve kadın katliamlarında ve akabinde kadın sorunlarında azalma yerine artış yaşanmaktadır. Bütün toplumsal adaletsiz uygulamaların en fazla mağduru yine kadınlar oluyor ve kadın toplumun dışına itilmeye çalışılıyor. Bu sorunların sebebi kadın değil erkek egemen eril sistemin ta kendisidir ve bu sorunun çözümü de kadının kendisi ve kendi özgücü olacaktır."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Türkiye Yerel Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title