Haberler

HDP Milletvekili Becerekli: Hemen Müzakereye Dönülmeli

Güncelleme:

Batmanda çıkan olaylara değinen ve gözaltıları kınayan HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, müzakere ve çözüm sürecinin derhal başlaması gerektiğini belirtti.

HDP'li Becerekli: Müzakereye dönülmeli

Cumartesi günü Batmanda yaşanan olaylara değinen HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, eski yöntemin ve yaşanan olayların bir netice getiremeyeceğini belirterek "Eğer Türkiye'nin bütünlük beraberliğini istiyorlarsa daha önce denenmiş argümanları bir kenara bırakarak Öcalan üzerindeki tecridi acil bir şekilde kaldırıp tekrar müzakere masasına geçmeleri gerekiyor" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) merkez İlçe Başkanlığında çıkan olaylara ilişkin bir değerlendirme toplantısı düzenleyen Becerekli, DBP İl Eş Başkanı Mehmet Candemir'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

HDP ve DBP İl Eş Başkanlarının katıldığı toplantıda söz alan Becerekli, yapılmak istenen yürüyüşün engellenmesini de kınadı.

Basın toplantısında söz alan DBP ve HDP İl Eş Başkanları da çevre il ve ilçelerde yaşanan olaylara sessiz kalmamak amacıyla eylemlerin devam edeceğini belirttiler.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Saadet Becerekli Türkiye Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title