Haberler

HDP'liler YPG'lilere Ait Cenazeler İçin İzin Çıkmadığını Belirttiler

Güncelleme:

Suriye'de IŞİD ile girdikleri çatışmada hayatlarını kaybeden YPG'lilerin cenazelerini almak için Suurç'a giden HDP heyeti için izin çıkmadı.

Cenazeler halen bekletiliyor

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve bir grup HDP'li vekil, YPG'lilere ait cenazelerin Türkiye'ye girişlerine izin vermemesi üzerine Suruç'a giderek bir dizi görüşmelerde bulundu.

Kaymakamlık ve ilçe yöneticileri ile görüşen HDP heyeti, yapılan görüşmelere rağmen cenazelerin halen sınırda bekletildiğini belirttiler.

Milletvekili Acar, yapılan görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, uygulamanın insani değerlere aykırı olduğunu belirtti.

Acar, "Cenazelerimiz için yaptığımız görüşmede merkezi Hükümet'in aldığı bir karar olduğunu belirterek talebimiz reddedildi. AKP'li yetkililer siyasi çıkarları için serin odalarında oturup 50 derecede cenazelerini bekleyen ailelere zulmediyor" dedi. Son günlerde Suriye'nin Kürt bölgesinde IŞİD ile girilen çatışmada, Türkiye'nin değişik yerlerinden olduğu belirtilen 20 kişiye ait cenazelerin halen sınırın ötesinde bekletildiği belirtildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Gürkut Acar Türkiye Batman Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

şaka gibi:

yüzsüzlüğün bukadarıda pes yani

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title