Haberler

Hdp'li Vekiller Köy Ziyaretlerinde

HDP Hakkari milletvekillileri Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, Hakkari’de teşekkür ziyaretlerine devam ediyor.

HDP Hakkari milletvekillileri Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, Hakkari'de teşekkür ziyaretlerine devam ediyor.

7 Haziran seçimlerinde barajı aşarak 80 milletvekili ile mecliste temsil edilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) listelerinden Hakkari milletvekilleri seçilen Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, yoğun seçim gündeminin ardından başlattıkları teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. Daha önce kent merkezi ve Yüksekova ile Çukurca ilçelerinde ziyaretlerde bulunan milletvekilleri, dün de Hakkari kent merkezine bağlı Durankaya beldesi ile Geçitli ve Pınarca köylerini ziyaret ettiler. Çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren YPG'lilerin ailelerine taziyede bulunan milletvekilleri, halkla bir araya gelerek iftarını açtı.

Biçeneklerde tırpanla ot biçenleri de ziyaret eden vekillere HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, DBP İl Eş Başkanı Berivan Akboğa, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi ve İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir ile partililer eşlik etti.

Ziyaretleri ile ilgili kısa bir açıklama yapan Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, seçimlerde partilerini büyük bir teveccühle tercih eden Hakkari halkına teşekkür ziyaretinde bulunduklarını söyledi. 7 Haziran seçimleri öncesinde çok önemli bir süreçten geçtiklerini anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Zeydan, HDP'nin 'Yeni yaşam ve büyük insanlık' çağrısı ile Türkiye halkları için büyük bir umut ve alternatif olduğunu, halkın da bu yönde tercihini kullandığını belirtti. Hakkari'den Türkiye'nin her tarafına barış ve kardeşlik elini uzattıklarını söyleyen Zeydan, Türkiye'nin geleceği adına uzattıkları barış elinin havada kalmadığını belirterek, bütün Türkiye halklarının büyük bir teveccühle partilerini meclise taşıdığını kaydetti. 7 Haziran seçimlerinin ardından çıkan tabloda, halkın siyasilere yüzlerini barışa çevirmesi gerektiği mesajını verdiğine dikkat çeken Zeydan, "Siyaset, sorunların çözüm yeridir. Halkımızın bizden beklentileri vardır. Bizden büyük umutları vardır. Biz halkımızın bu umutlarına karşılık verebilecek kabiliyetteyiz. HDP olarak Türkiye'yi en iyi şekilde yönetecek kadrolara sahibiz. Bu konuda ilkeliyiz, kabiliyetliyiz, üstümüze düşecek bir sorumluluk varsa gereğini yerine getirmeye hazırız. Halkımızın gösterdiği teveccühe layık olmak için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

HDP Milletvekili Nihat Akdoğan ise, partisinin Hakkari'de tarihi bir rekora imza atarak büyük bir seçim zaferi elde ettiğini anlattı. Seçimlerin ardından Hakkari'de esnafı, sivil toplum örgütlerini ve kurumları ziyaret edip partilerine gösterdikleri teveccüh nedeniyle teşekkür ettiklerini belirten Akdoğan, "Bugün de Levin mıntıkasındaki halkımızla bir araya geldik. Halkımız 7 Haziran seçimlerinde barış ve çözüm sürecine sahip çıkma adına tercihini Halkların Demokratik Partisi'nden yana kullanmıştır. Halkımıza bu tercihinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu seçim başarısı sadece Hakkari'de değil, daha önce hiç milletvekili çıkartamadığımız bir çok ilde de milletvekili çıkararak elde ettik" ifadelerini kullandı.

HDP milletvekilleri ve beraberindekiler, iftarın ardından Hakkari kent merkezine geçtiler. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Zeydan Nihat Akdoğan Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title