Haberler

HDP Genel Merkezine Saldırı Davası Sürüyor

Güncelleme:

HDP Genel Merkezine 8 Eylül 2015 gecesi düzenlenen saldırıya ilişkin 5 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

HDP Genel Merkezine 8 Eylül 2015 gecesi düzenlenen saldırıya ilişkin 5 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Aykut Dinçer, Ali Yıldırım, İlker Çelen ve Mehmet Alan, şikayetçiler Umut Rezan Azizoğlu ve Atilla Fırat ile HDP tüzel kişiliğinin avukatı katıldı. Sanık Haydar Doğan Ciritcioğlu'nun hazır bulunmadığı duruşmada, şikayetçilerin beyanları alındı.

Şikayetçi Azizoğlu, milletvekili danışmanı olduğunu belirtti ve olay gecesi parti binasında olduğunu söyledi.

HDP Genel Merkezi önünde bir grubun sloganlarla toplandığını anlatan Azizoğlu, "Vekillerle ve grup başkan vekilleriyle güvenlik önlemlerinin artırılması hususundaki taleplerimize karşılık verilmedi" iddiasında bulundu.

Gruptakilerin sayısı artınca polisin grubu tutamadığını ve binanın taşlanmaya başlandığını ifade eden Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Saldırı artınca binanın içerisine çekildik. Bir kişinin profesyonel şekilde binanın içine girdiğini gözlemledim. Ben dahil üç kişi asansör dairesine saklandık. Bu sırada kapı kırılma sesleri geliyordu. Biri ya da birilerinin, birilerini aradığı anlaşılıyordu. Bu eylemin öldürme kasıtlı olduğunu düşündüm. Kaldığımız yerden yoğun duman gelmeye başlayınca dumandan kaçmak için çatıya çıktık. Sonrasında polis ve itfaiye müdahale etti."

Azizoğlu, saldırıda odasının tamamen yandığını bildirdi.

Sanıklardan Ciritcioğlu tarafından alınan bilgisayarının daha sonra polis tarafından teslim edildiğini aktaran Azizoğlu, "Bilgisayarımın hırsızlanmasıyla ilgili şikayetim yok. Ben, cana kasıt eyleminden şikayetçiyim" dedi.

HDP Grup Danışmanı şikayetçi Fırat ise olay tarihinde HDP Genel Merkezinde bulunmadığını ancak sırt çantası ve dizüstü bilgisayarının çalındığını ifade etti. Bunların daha sonra kendisine iade edildiğini anlatan Fırat, "Çanta ve bilgisayar önemliydi. Bilgisayarda 56 milyon insanın bilgileri vardı. Kişisel olarak hırsızlıktan şikayetim yok. Kurumsal olarak şikayetçiyim" diye konuştu.

Hakim İfakat Malatyalıoğlu, şikayetçiler Ahmet Yavuz ve Zülküf Kurt'un beyanlarının alınması için duruşmayı erteledi.

İddianame

İddianamede, kısa zaman diliminde çok sayıda güvenlik görevlisinin şehit edilmesi nedeniyle terör saldırılarını protesto etmek amacıyla ülke genelinde protesto gösterileri düzenlendiği, bunlardan birinin de Ankara'da gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

Terörü protesto edenlerin konvoyuyla önce Kızılay'a giden sanıkların, Güvenpark'ta toplanan gruplarla HDP Genel Merkezine yürüdükleri anlatılan iddianamede, sanık Ciritcioğlu'nun topluluktan ayrıldığı, kırılmış kapı camından parti binasına girdiği, katları dolaştıktan sonra binanın birinci katındaki dosyaları, kağıtları, diğer eşya ve malzemeleri çakmakla yaktığı, ardından da iki dizüstü bilgisayarı alarak, binadan çıktığı belirtiliyor.

Ciritcioğlu'nun, dışarıda polislerce yakalandığı vurgulanan iddianamede, "Siyasi partilerin kullanımında olan bina, tesis veya eşya hakkında yakarak mala zarar verme, cebir kullanılarak siyasi partilerin faaliyetlerinin engellenmesi, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, hırsızlığa teşebbüs ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 7 yıl 4 ay 15 günden 24 yıl 7 ay 15 güne kadar hapsi isteniyor.

Diğer sanıkların da "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak, ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak suretiyle Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan altışar aydan üçer yıla kadar hapisleri talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Yıldırım Mehmet Alan Eylül Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title