Haberler

Hdp Genel Başkanı Demirtaş: "2016'da Süreçten Değil Barışın Kendisinden Bahsedeceğiz"

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kazılçeşme’deki nevruz kutlamasında, "İnşallah 2016 nevruzunda burada sizler toplandığında artık barış sürecinden değil, barışın kendisinden söz edeceğiz.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kazılçeşme'deki nevruz kutlamasında, "İnşallah 2016 nevruzunda burada sizler toplandığında artık barış sürecinden değil, barışın kendisinden söz edeceğiz. Artık 2016 nevruzunda yeni barış mesajlarından değil barışın tadından söz edeceğiz. Önümüzdeki bir yılda bu mesafeyi kat ederek kalıcı barışa ulaşacağız" dedi.

HDP'nin Kazlıçeşme'de düzenlediği nevruz programına katılan Selahattin Demirtaş, alanı dolduran binlerce kişiye hitap etti. Demirtaş, uzun soluklu ve zorlu bir mücadelenin sonunda Türkiye'nin tarihinin yeniden yazılmaya başlandığını belirterek, "Kendi istediğimiz şekilde yani Edirne'den Hakkari'ye kadar ülkenin her bir köşesinde kendi istediğimiz şekilde bir yaşamı kurmak istiyorsak, bunun yolu bellidir. Artık el ele vermek, omuz omuza direnmek, ezilenler olarak tek yürek olmak dışında bir seçeneğimiz kalmadı. Bizi elindeki iktidar gücüyle, zorbalıkla ezmeye çalışanlara karşı birlik ve tek yürek olma günüdür. Bu nevruz bunu ispatlamıştır. Bu nevruz kimin barıştan yana, kimin çatışmadan yana olduğunu netleştirmiştir. Bu nevruz ülkede kimin demokrasi özgürlük istediği, kimin tekçiliğe sarıldığını ispatlamış netleştirmiş bir nevruzdur" diye konuştu.

Konuşmasında isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Demirtaş, "Bakmayın öyle birilerinin her şeye karşı çıktığına, bakmayın öyle 'Türkiye benden sorulur' diyenlere. Evet doğru yalnız ve tek kalmaya devam edeceksin. Biz milyonlarız sen tek başınasın. Biz kadını erkeği, Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkesi ile elbette biz milyonlarız sen teksin ve yalnız olacaksın. Giderek yalnız kalmaya devam edeceksin. Zannetme ki bu dünya sana kalacak. Sultan Süleyman'a kalmadı sana mı kalacak bu dünya" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEYİ YÖNETENLER BARIŞ İSTEMİYOR DİYE SAVAŞACAK HALİMİZ YOK"

Demirtaş konuşmasında çözüm süreci ile ilgili tartışmalara dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Söylemleri izliyorsunuz. 'Demokrasiden yana, barıştan yana hiçbir adım atmayacağız' diyorlar. Asla ama asla korkuya paniğe gerek yok. Ülkeyi yönetenler barış istemiyor diye savaşacak halimiz yok. Onlar istese de istemese de biz bu ülkede barışı sağlayacağız. Asla kan akıtılmasına izin vermeyeceğiz. 10 madde olmaz diyenler, siz isteseniz de istemeseniz de bu barış olacak. Siz o 10 maddeyi kabul etmediniz diye savaşı körükleyecek halimiz yok. Biz barışı sizin için yapmıyoruz halklar için yapıyoruz. Gençler birbirini öldürmesin diye yapıyoruz. Barış senin iki dudağının arasında değil. Barışı arayanlar cumhurbaşkanını ağzının içine bakmasınlar, gençleri gözlerindeki ışığa baksınlar, anaların dualarına baksınlar. Silahların savaşın ve şiddetin devre dışı kalacağı, nihai barışa doğru umutların arttığı bu günlerde karamsarlığa yer vermeyeceğiz."

Kazlıçeşme alanını dolduran binlerce kişiye çağrıda da bulunan Demirtaş, "Coşkulu bir seçim kampanyası çalışması yapmalıyız. Öncelikle sandıkları sizin gibi aslanlara emanet edeceğiz ki kediler yaklaşamasın. Her sandıkta özel olarak çalışma yapmamız lazım. Bugüne kadar gitmediğimiz kim varsa, üzülmüş kırılmış olan kim varsa, bizi yanlış anlamış kim varsa, bugüne kadar bize mesafeli olmuş kim varsa onlara gitmeni lazım. Elini sıkmanız çayını içmeniz lazım. Onlarla gönül köprüsü kurmanız lazım" diye konuştu.

"2016 NEVRUZUNDA BARIŞ SÜRECİNDEN DEĞİL BARIŞ SÜRECİNİN KENDİSİNDEN BAHSEDECEĞİZ"

Demirtaş çözüm sürecinin başarıya ulaşacağına inandığını da belirterek, "İnşallah 2016 nevruzunda burada sizler toplandığında artık barış sürecinden değil, barışın kendisinden söz edeceğiz. Artık 2016 nevruzunda yeni barış mesajlarından değil barışın tadından söz edeceğiz. Önümüzdeki bir yılda bu mesafeyi kat ederek kalıcı barışa ulaşacağız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title