Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Mardin'de Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Haksızlığı, zulmü yenmek için, adaleti, barışı inşa etmek için mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Haksızlığı, zulmü yenmek için, adaleti, barışı inşa etmek için mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Mardin'e gelen Yüksekdağ, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanat önderleriyle bir araya gelen Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, artık yeni bir alternatiflerinin, yeni bir seçeneklerinin bulunduğunu belirterek, " Halkların Demokratik Partisi, Mezapotamya'da ortaya çıkan halk seçeneklerinden birisidir. Halkımızın tarihsel seçenekleri, alternatiflerinin en başında" dedi.

Yüksekdağ, 7 Haziran günü büyük bir başarı kazandıklarını, bu başarının ruhu ve mayasının halkların birliği olduğunu kaydetti.

"Biz demokrasi ve barış için mücadele ederken her zaman haklı, doğru ve güvendiğimiz bir dava uğrunda hareket ettik" diyen Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Haksızlığı, zulmü yenmek için, adaleti, barışı inşa etmek için mücadele etmemiz gerekiyor. Tarih bu sorumluluğu verdiyse başımız ve gözümüz üstüne. Savaşla kazanacağını sananlara esaslı bir ders vermek artık bizim ahlaki görevimizdir. Vicdani görevimizdir, inancımızdır. Onlar savaşla bizi sandıktan yenilgiye uğratacaklarını, bu halkı ezeceklerini sanıyorlar ya işte biz onun için 1 Kasım'da bizim bu inancımız kazanacak diyoruz. Yine barış, yine demokrasi."

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise, 1 Kasım seçimlerinde yeniden silkineceklerini dile getirdi.

Davete, HDP Mardin milletvekilleri Mithat Sancar, Enise Güneyli, Gülser Yıldırım ve Erol Dora katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title