Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Bizim tek derdimiz HDP’nin mecliste güçlü bir şekilde yer alarak bütün ülkeye yeni bir demokrasi kanalı açmaktır” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bizim tek derdimiz HDP'nin mecliste güçlü bir şekilde yer alarak bütün ülkeye yeni bir demokrasi kanalı açmaktır" dedi.

Iğdır Zübeyde Hanım bulvarında düzenlenen mitinge HDP Iğdır Milletvekili ve İstanbul Milletvekili Adayı Pervin Buldan, Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık da katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, yaptığı konuşmada, Iğdır'ın tüm renkleri, tüm güzellikleri, tüm halkları bu meydanı doldurduğunu belirtti. Yüksekdağ, "7 Haziran seçimlerine giderken bizler HDP olarak Türkiye'de bu zamana kadar birbirinden ayrıştırılan, kutuplaştırılan ve savaştırılan halk ve inançları birleştirdik. Bakın Iğdır'da da halkların birliğini gerçekleştirdik. İnşallah Iğdır'da 7 Haziran'da halkları temsil eden adaylarını meclise göndererek, herkese Iğdır'ın ne olduğunu gösterecektir. Bizler 7 Haziran günü en güçlü şekilde meclise girdiğimizde Iğdır adına konuşmayacağız Iğdır olarak konuşacağız. Iğdırlı halklar girecek meclise" dedi.

Yüksekdağ, bütün parti çalışanlarının hiçbir menfaat beklemeden çalıştığını belirterek, "Bizlerin iktidara gelerek o koltuğa yapışmak gibi bir derdimiz yok. Bakın hem koltuklara yapışık kalıyorlar hem de daha fazlasını istiyorlar. Koltuk yetmiyor birde saray istiyorlar. Allah bizleri yoksulların sırtından kurulan saraylardan uzak tutsun. Bizim tek derdimiz HDP'nin mecliste güçlü bir şekilde yer alarak bütün ülkeye yeni bir demokrasi kanalı açmaktır" dedi.

"HDP 7 HAZİRAN GÜNÜ HAK ETTİĞİ ZAFERİ KAZANACAK"

AK Parti'nin ayakta kalabilmek için türlü türlü plan içerisine girdiğini iddia eden Yüksekdağ, "Bizim HDP planımız var. Bu planda savaş yok barış var. Bu planda kadın düşmanlığı değil kadının yanında olmak var. Bizim planımız da demokrasi var. HDP 7 Haziran günü hak ettiği zaferi kazanacak ve halkların hak ettiği planlar hayat bulacak" şeklinde konuştu.

HDP'ye yönelik saldırıları ilgili konuşan Yüksekdağ, "Bizim istihbarat teşkilatımız yok. Biz her yerde cesaretimizle Allaha emanet demokratik bir şekilde seçim çalışması yürütüyoruz. Saldırılar karşısında ciddi duyumlarımız ve kanıtlarımız var. Bu saldırıların hepsinin polis eşliğinde yapıldığını kanıtlarıyla hükümet yetkilerine sunduk ama bugüne kadar hiçbir adım atılmadı. Onlarca uyarımıza rağmen Adana ve Mersin'de saldırılara maruz kaldık. Bunun hesabını size değil de kime soracağız? HDP Mersin ve Adana il binalarına düzenlenen saldırıların faili olarak gözaltına alınan şahsın, sol bir örgüt üyesi değil, DAİŞ bağlantılı bir saldırıdır. Bugüne kadar işbirliği içerisinde olanlar DAİŞ'in Türkiye kolunu da bizlere karşı kullanmaya başladı. Bizlere dönük saldırılar Kobani'de nasıl düştüyse Türkiye'de de öyle düşecek. Nasıl Kobani'de perişan oldularsa Türkiye'de de saldırılarla bombalamalarla HDP'yi düşürme planları da tutmayacak. Bu ülkeyi savaş lobilerine teslim etmeyeceğiz. Türkiye bu barış eşiğine kolay gelmedi. Biz bugün geldiğimiz bu düzeyden geri dönmeyeceğiz" dedi. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Pervin Buldan Türkiye Iğdır Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title