Haberler

HDP, Burhan Kuzu'nun Hesabına Erişimin Engellenmesini İstedi

Güncelleme:

HDP, Burhan Kuzu'nun kamu barışını bozduğunu söyleyerek Twitter hesabının engellenmesi için mahkemeye başvurdu.

HDP, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu'nun Twitter hesabının engellenmesi için Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu.

Avukat Nuray Özdoğan'ın yaptığı başvuruda, Kuzu'nun kendisine ait Twitter hesabından çeşitli tarihlerde yayınladığı mesajlarda, HDP ve Parti Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef haline getirdiği ve kamu barışını bozduğu öne sürülerek, "Şahıs, devletin en yüksek temsilini gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığının başdanışmanlığı makamında olup kamu gücünü ve görevini kötüye kullanmak sureti ile müvekkil partiyi, parti üyelerine, parti yetkililerine, parti genel başkanına karşı tweet gönderme aracılığı ile suç işlemektedir. Şahıs, kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratan beyanları ile kamu barışını bozmakta, partiyi ve parti üyelerini hedef haline getirmektedir. Bu nedenlerle öncelikli olarak acilen söz konusu tweet adresi hakkında tedbiren erişiminin engellenmesi gerekmektedir." denildi.

SUÇ DUYURUSU

HDP, Kuzu hakkında savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Başvuruda, Kuzu'nun yaptığı açıklamalar ve sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, siyasi hakların kullanılmasını engelleme, kişilerin huzur ve sükununu bozma, hakaret suçları işlediği iddia edilerek, "Şüphelinin sonuçları sadece müştekilere zarar verici değil tüm ülke barışına zarar verici, suç içeren beyanları hakkında gerekli takibatın yapılması şüphelinin cezalandırılması gerekmektedir." değerlendirilmesi yapıldı.

TROLLERE SUÇ DUYURUSU

Özgürlükçü Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, sosyal medya üzerinden ırkçı söylem ve açıklamalarda bulunduklarını tespit ettikleri 150 hesap hakkında suç duyurusunda bulundu. Başvuruda, "Şüphelilerin içinde bulunulan şiddet ortamında, beyanlarının kin ve düşmanlığı körükleyici, bir siyasi partiyi, siyasi faaliyetleri nedeni ile hedef haline getirici, şiddete yöneltici, suç işlemeye tahrik edici, kin ve düşmanlık yaratıcı, hakaret ve tehdit içeriğine sahip olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Şüphelilerin, ağır tehdit ve kimi zaman suç itiraflarının yer aldığı paylaşımları açık suç içeriği taşımakta olup yargılanmayı gerekmektedir." değerlendirilmesi yapıldı.

KUZU'NUN TEPKİ ÇEKEN SON PAYLAŞIMI

Burhan Kuzu'nun tepki çeken son paylaşımlarından biri Dağlıca saldırısından sonra attığı ''Gebertilen teröristlerin muayenesi mutlaka yapılmalıdır. Görülecektir ki, önemli bir bölümü sünnetsiz.'' tweeti olmuştu.

BURHAN KUZU'DAN CEVAP GECİKMEDİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, Twitter hesabının engellenmesi için Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuran HDP'ye Twitter hesabından cevap verdi.

HDP'nin kendisini 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçundan savcılığa verdiğini söyleyen Burhan Kuzu, Twitter hesabından, "HDP beni 'Halkı kin ve husumete teşvik etmekle' suçlayarak Savcılığa vermiş. Hani derler ya dinime küfreden bari Müslüman olsa" diyerek cevap verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Burhan Kuzu Twitter Politika Güncel Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500

Yorumlar (56)

musa dunya:

acaba bu avukatlar pkk nın reklamını yapan halkı kine öfkeye sevk edici msj lar yazan hdp ve pkklılar hakkındada suç duyurusunda bulunuyor mu?

21
13
yanıtYanıtla
bravo:

Dogru soylemis adamsin kuzu.Gursel tekin hdp ye taziyeye gitmis duyurulur chp lilere Ataturkun partisimiymis terorist partisimiymis

17
8
yanıtYanıtla
AS:

bu cümlelerde hakaret dolu bişey yok

12
13
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

burhan kuzu haklı.

12
13
yanıtYanıtla
Pardus:

Burhan Kuzu gibilerin Anayasa prof u olduğu,Kadır Mısıroğlunun tarihçi,Nagehanın gazeteci,Erdoğanın cb başkanı oldugu bir ülkede aydın olarak doğmuş olmak ne büyük bir kahır.Keşke okuyup kendimi geliştirmesem;AKP liler gibi hiç bir şeyden haberim olmadan yaşayabilseydim ne mutlu bir hayatım olurdu...,

15
10
yanıtYanıtla
aydınmış:

Şu yazdıklarınızdan okuyup kendinizi geliştirdiğiniz ne kadar da belli. . Kendinizi eklemeyi unutmuşsunuz sizin gibilerin de ''aydın''olduğu bir ülke demeliydiniz. Ben bir akp li akademisyen olarak sizin kadar aydınını görmedim henüz. Birde doğuştan aydın:)

yanıt2
yanıt2
Makati:

Adam ampullere iyi kapak yapmış:)))

yanıt0
yanıt0
SARIBALTA:

GEBEREN TERORISTLERIN COGU SUNNETSIZMIS

14
10
yanıtYanıtla
İspatla:

Kuzu bunu ispat lamalı bence acil kandile gidip ordakı erkekler in pantlnunu indirmeli ve bakmalı sünnet varmı diye kimbilir böle konustgna göre vardr bir görmüşlüğü

13
10
yanıtYanıtla
BB:

Görmekten daha ileri gitmişti olabilir. .

yanıt0
yanıt2
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title