Haberler

Demirtaş ve Yüksekdağ Yeniden Başkan Seçildi

Güncelleme:

HDP 2. Olağan Kongresi'nde Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, yeniden eş genel başkanlığa seçildi. Demirtaş'ın parti başkanlığını bırakabileceği iddia ediliyordu, bir sürpriz yaşanmadı.

Ankara'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılan HDP 2. Olağan Kongresi'nde bin 49 delegeden 626'sı oy kullandı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, 624 oyla yeniden HDP eş genel başkanlığına seçildi. Kullanılan oyların 2'si ise geçersiz sayıldı.

PM LİSTESİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

HDP 2. Olağan Kongresi'nde delegelerin oylarıyla belirlenen 100 kişilik Parti Meclisi (PM) listesinde ise önemli değişiklikler yapıldı. Eski üyelerden 24 isim yerini korurken, 76 yeni isim PM'ye girdi.

Buna göre, seçim hükümetinde yer alması için götürülen bakanlık teklifini kabul etmeyen eski İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, önceki PM'de olmasına karşın yeni listede kendisine yer bulamadı.

ALTAN TAN PM'YE GİREMEDİ

Aynı şekilde parti içi muhalif çıkışlarıyla bilinen Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da PM'ye giremedi. Eski PM'de yer alan birçok isim yeni listeye giremezken, bir önceki dönemde milletvekili olan Mülkiye Birtane ve Aysel Tuğluk yeni PM üyesi seçildi. 7 Haziran'da milletvekili seçilen ancak 1 Kasım'da parlamentoya giremeyen Rıdvan Turan ve Yurdusev Özsökmenler Parti Meclisi'nde yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun, terör örgütü PKK'nın mali kaynaklarına yönelik operasyonunda tutuklanan Zeki Çelik asıl listeden PM yedek listesine çekildi.

Parti Meclisi önümüzdeki günlerde ilk toplantısını yaparak görev dağılımını gerçekleştirecek.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (35)

Önder.:

Sülo sen ve seningibiler yilandir . yilanlarla yasamak istemiyoruz .

26
37
yanıtYanıtla
.:

İNSAN HAKLARI İNSANLAR İÇİN GEÇERLİDİR. PKK NIN SAHİBLERİNİ VURUN GİTSİN.

17
39
yanıtYanıtla
KÜRT RÖNESANSI:

HELAL OLSUN BAŞKAN. . . İZİNDEYİZ. . ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN. . . BU KUTLU DAVA İLELEBET SÜRECEK. . . BU SEVDA BİTMEZ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . _-__

31
24
yanıtYanıtla
KÜRT RÖNESANSI:

HELAL OLSUN BAŞKAN. . . İZİNDEYİZ. . ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN. . . BU KUTLU DAVA İLELEBET SÜRECEK. . . BU SEVDA BİTMEZ. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

32
21
yanıtYanıtla
Fatih 71:

Merak etmeyin hepinizi o izde bogacagız

yanıt0
yanıt3
turk bayaragiMobil-ANDROID:

ulan o bayrak sizin gibi vatan hayinlerine agir gelir pislikler

16
25
yanıtYanıtla
TC ASKER HAZIR:

PKK TERÖR ÖRGÜTÜ BİZİM DÜŞMANIMIZ. BUNLARDA PKK YI DESTEKLİYOR. YENİ KANUN ÇIKARIN PKK YI SAVUNANI VURUN. ADINI SÖYLEYENE 5 YILVERİN . OZAMAN PKK BİTER.

13
24
yanıtYanıtla
TC ASKER:

bu kadar zeka biraz fazla hayvanlar alemi icin

yanıt4
yanıt5
TOKAT:

TÜRKLER SİZE ÖYLE BİR SÜRPRİZ YAPACAK Kİ ! TADI DAMAKLARINIZ DA KALACAK

7
17
yanıtYanıtla
hey yavrum hey kıravatları tam:

Hiç merak etmeyiniz kürtler nasıl savaşlarda türklerin yanında durdu gene durur , siz bizi birbirimize düşüreceksiniz demi, merak etmeyin gurulu şerefli kürtler sizi defedecek ilk seçimde , hiç merak etmeyin , hendek kazın demi , ocağımızı yıktınız , direne direne kazanacazsınız demi, at cebine türk devletinden aylık 20milyar maaşı , bizde burda direnelim demi, hey yavrum hey , hiç merak etmeyin hiç, siz herşeyi anladık , ordaki kurulnuzdaki hepsinin keyfi geliri yerinde, bizde hendekler içinde

9
14
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title