Haberler

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı

Afyonkarahisar Defterdarı Ceylan, hazineye ait tarım arazilerinin satışındaki başvuru süresinin 28 Nisan 2014 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, hazineye ait tarım arazilerinin satışındaki başvuru süresinin 28 Nisan 2014 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Ceylan, yaptığı yazılı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerinde birçok hazine taşınmazının bulunduğunu hatırlatarak, kamuoyunda 2/B yarası olarak bilinen kanunun 12. maddesine göre hak sahibi olan vatandaşların, süresi içerisinde bu imkandan faydalanmasının menfaatlerine olacağını bildirdi.

Defterdarlık ve bağlı ilçelerdeki mal müdürlüğü personeli tarafından her taşınmazın satışına esas rayiç bedellerin, mahallinde yapılarak satışa hazır hale getirileceğini ifade eden Ceylan, şunları kaydetti:

"Taşınmazları satın almak için şartları tutan mükelleflerce herhangi bir başvuru bedeli yatırmadan 28.04.2014 tarihine kadar 355 sayılı Milli Emlak Genel Tebliğ ekinde bulunan dilekçe ile taşınmazın bulunduğu yere göre defterdarlık veya mal müdürlüklerine başvurular yapılmalıdır. Taşınmazlarının satış bedeli peşin veya taksitle ödenebilecek olup, taşınmazların satış bedeli; rayiç bedelin yüzde 50'si olarak belirlenmiştir. Peşin ödemede ayrıca yüzde 20 indirim uygulanacaktır. Bedelin taksitle ödenmesi durumunda; yarısı peşin, yarısı taksitli olmasının tercih edilmesi halinde yüzde 10 indirimli, tamamı taksitli olarak ödenmesinin tercih edilmesi durumunda indirimsiz olmak üzere, tercihlerin tamamı faizsiz olarak 6 yıl ve 12 eşit taksitte ödeyebileceklerdir. Defterdarlığımızca, mal müdürlüklerince 6292 sayılı kanunun 12. maddesine göre satın alma dilekçeleri alınmaya başlanılmıştır. İdaremizce yapılacak inceleme sonucu yapılacak tebligat tarihinden itibaren yatırılması gereken peşinatın en geç 3 ay içinde ödenmesi gerekmektedir. Başvuru tarihi itibariyle son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil ve kira bedelleri satış bedelinden mahsup edilecektir. Taşınmazların üzerindeki yapı ve tesislerden ayrıca bedel alınmayacaktır. Başvuru süresi 28 Nisan 2014 tarihinde sona erecektir. Bu süre içerisinde başvuru yapmayan hak sahipleri, doğrudan satın alma ve söz konusu kanunlarla kendilerine tanınan hakları kaybedecekleri için bu süre bitmeden başvurularını yapmaları gerekmektedir." - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title