Haberler

Hayvanları Zehirleyeni İhbar Edeni Ödüllendirecek

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, sokaklardaki sahipli veya sahipsiz hayvanların zehirlenerek öldürüldüklerini öne süren bir vatandaş, olayı gerçekleştirenleri ihbar edene 5 bin lira ödül vereceğini ilan etti.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, sokaklardaki sahipli veya sahipsiz hayvanların zehirlenerek öldürüldüklerini öne süren bir vatandaş, olayı gerçekleştirenleri ihbar edene 5 bin lira ödül vereceğini ilan etti.

Marmaris Hayvanları Koruma Derneği ile İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, Armutalan Mahallesi'nde hayvanların zehirlenerek öldürüldüğü iddiası üzerine olayı protesto etti.

Mahalle sakinlerinden Vahap Yıldız, hayvanları zehirleyerek öldürenleri ihbar edene 5 bin lira ödül vereceğini açıklayarak, buna ilişkin hazırladığı ilanları mahalledeki iş yerine ve bazı noktalara astı.

İhbarı ödüllendireceğine ilişkin el ilanları da dağıtan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zehirlenme olaylarının Armutalan Mahallesi 422. Sokak'ta başladığını ve kendi köpeğinin de burada zehirlendiğini ifade etti.

Sokaklara ve parklara yakın yerlere atılan zehirli yiyecekler nedeniyle çocukların da ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Vahap Yıldız, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz hafta da köfte üzerine zehir sürülmüş, bunu yiyen köpekler ve kediler öldü. Bu zehirlerin numunelerini savcılığa verdik, gelip inceleme yaptılar. Çok aşırı zehir olduğu söylendi. Bunun yenmesi şart değil. Bir çocuk yemese de eline sürüp ağzına götürse bile çocuğun ölümüne yol açacak bir zehir. Çok ağır bir zehir bu. Bu kadar ağır bir zehrin herkesin eline geçmesi normal değil ve kesinlikle bu yasaklanmalı. Çocuk parkının dibinde köpekler geliyor diye zehirler buraya da atılmış, çocuklar hiç düşünülmemiş."

Yıldız, hayvanları zehirleyenleri uzun zamandır yakalayamadıkları için ihbar edene ödül vermeye karar verdiğini dile getirerek, ilanları astıktan sonra vatandaşların konuya ilgisinin arttığını kaydetti.

Ödül miktarı artabilir

Ödülün hayvanları koruma dernekleri tarafından daha da artırılabileceğini anlatan Vahap Yıldız, "Bu kişiyi bize, emniyet kuvvetlerine bildiren insana mutlaka para ödülü vereceğiz. Bu ödül de 5 bin liradan az olmamak kaydıyla 10 bin lira da olabilir. İlanları yeni astık ve çok olumlu tepkiler aldık. Bize gelen ihbarlar bir kişiyi gösteriyor. Ancak, bunun telefonla olmaması lazım, 'Ben bu kişiyi gördüm' diyerek savcılığa ifade vermesi gerekiyor. En kısa sürede bu kişinin yakalanacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Ödül ilanının asıldığı marketin sahibi Mustafa Erdem ise ilandan sonra mahalle sakinlerinin konuyla ilgilendiğini ve duyarlı olduklarını belirtti.

Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Sekreteri Dilek Tınaz da hayvanların acımasızca zehirlendiğini dile getirerek,  sahipli veya sahipsiz hayvanların zehirlenmesinin yanında çocukların da tehlike altında olduğunu söyledi.

Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını anlatan Tınaz, "Ekim ayından beri bu bölgede onlarca kedi ve köpek zehirlenerek ölmüş, son olarak 28 Aralık'ta sahipli bir köpek zehirlenerek hayatını kaybetmiştir. Biz halen doğayı ve doğadaki canlıları pervasızca zehirleyen kişi ve kişilerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Vahap Yıldız Marmaris İçmeler Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title