Haberler

Hayvancılığın Desteklenmesi Talebi

KTB Başkanı Ünlü: "Damızlık hayvanların kesilmesinin önlenmesi için buzağıya ödenen primlerinin artırılması, süt fiyatının daha fazla desteklenmesi gerekir"

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Şaban Ünlü, damızlık hayvanların kesilmesinin önlenmesi için buzağı primlerinin artırılması, süt fiyatının daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Ünlü, yaptığı yazılı açıklamada, sektörün temel sorununun damızlık hayvan ve besi yemlerinin pahalılığı olduğunu bildirdi.

Damızlık ve dişi hayvan kesiminin önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Ünlü, şunları kaydetti:

"Damızlık dişi dengesi bozulduğu takdirde beslenecek hayvan bulunamayacaktır. Bu nedenle damızlık hayvanların kesilmesinin önlenmesi için buzağıya ödenen primlerinin artırılması, süt fiyatının daha fazla desteklenmesi gerekir. Besilik hayvan ithalatı göz önüne alınmazsa ilerde mevcut besili hayvanlar kesilince arkası gelmediği için ette büyük sıkıntı doğacaktır. Bu dengeyi kaybetmememiz için besilik hayvanın belli bir miktar ithalatı yapılmalı. Şu an kesimlik hayvan sayımız yeterli orandadır. Ancak besici şu an kilogramını 17,00-17,50 lira aralığında kestirdiği hayvanın yerine kilogramı 10,00-11,00 liraya canlı hayvan almalı ki zarar etmesin." - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Şaban Ünlü Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title