Haberler

Hayvanat Bahçesi Sakinleri, Yeni Yılı Hediyelerle Karşıladı

Güncelleme:

Darıca Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda bulunan hayvanlar, çalışanlar tarafından et, sebze ve meyvelerden oluşan yeni yıl hediye paketlerini aldı.

Darıca Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı sakinleri, çalışanlar tarafından hazırlanan et, sebze ve meyvelerin bulunduğu yeni yıl hediye paketlerini aldı. Özel olarak tasarlanan barınaklardaki cüce maymunlar ve şempanzelerin, muz ağırlıklı meyvelerin bulunduğu hediye kutularını merakla açmaları renkli görüntüler oluşturdu. Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, parktaki hayvan türünün 283'e ulaştığını belirterek, toplamda 3 bin 600 hayvana ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Park sakinlerinin çoğunun egzotik hayvanlar olduğunu vurgulayan Aydın, "Bir kısmı özel olarak tasarlanan barınaklarında, ısıtıcılarla soğuk havadan korunuyorlar. Bazıları da Sibirya kaplanları gibi, dışarıda soğuk havayı teneffüs ediyorlar" diye konuştu.

SİBİRYA KAPLANLARININ HEDİYESİ ET OLDU

Hava sıcaklığının kısa süre önce düştüğüne değinen Aydın, "Sibirya kaplanları gibi soğuk iklim hayvanları için yılbaşı hediyesi oldu. Biz de küçük armağanlar hazırladık. Sibirya kaplanlarının hediyesi de et oldu" ifadesini kullandı. Aydın, hayvanat bahçesi çalışanlarınca hazırlanan paketleri, kafeslere koyduklarını dile getirerek, şöyle konuştu: "Sibirya kaplanlarının yanı sıra şempanzelere ve cüce maymunlara da hediyeler hazırladık. Onların hediyeleri muz ağırlıklı olmak üzere meyve ve sebzelerden oluştu. 2015 yılına çok az bir zaman kalmışken hayvanlara yılbaşı hediyeleri vererek yeni yıllarını kutlamak istedik."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title