Haberler

Hayvan Kayıt Sisteminde Değişiklik

Tarım Müdürlükleri Tarafından Yürütülen Hayvan Kayıt Sistemi'nde Bazı Değişiklikler Yapıldı

Tarım Müdürlükleri tarafından yürütülen Hayvan Kayıt Sistemi'nde bazı değişiklikler yapıldı.

Sarayönü İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Sabit Poçan, yazılı açıklamasında, Avrupa Birliği müzakereleri çerçevesinde açılış kriterleri arasında yer aldığından Hayvan Kimlik Sistemi'nin AB mevzuatı hükümleri ve uygulamalarına uygun olması amacıyla Hayvan Kayıt Sisteminde bazı değişiklikler yapıldığını belirtti.

Tüm sığır cinsi hayvan hareketlerini ve işletmedeki hayvanların tüm doğum ve ölümlerini tarihleriyle beraber, olayın oluşunu takip eden 7 gün içinde bağlı bulunduğu il-ilçe tarım müdürlüklerine bildirmeleri gerektiğini ifade eden Poçan, şunları kaydetti:

'Bu bildirimlere esasen Türk Veteriner Bilgi Sistemi'nde (Türkvet) kayıtlar güncellenecek. 1 Temmuz 2010 tarihine kadar 6 aylık hayvanların küpeleme işlemleri tamamlanacak. Yeni doğan hayvanların 20 gün içinde küpelenmesi ve Türkvet'e kayıt edilmesi için azami gayret gösterilecek ve uygulamalara derhal başlanacaktır. 1 Temmuz 2010 tarihinden sonra ise hayvanlara kulak küpesi takma işlemi doğumdan itibaren en geç 20 gün içinde uygulanacak. Hayvanın doğduğu işletmeyi terk etmesi gerektiğinde ise (20 günlük süre beklenmeden) küpe uygulanacak.'

(AT-ZMT-MAT-NÖZ) - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title