Haberler

Hayvan Katilini Yakalatana 5 Bin Lira Ödül

Marmaris’te 1 ayda 30 köpeğin zehirlenerek katledilmesi hayvan severleri ayaklandırdı.

Marmaris'te 1 ayda 30 köpeğin zehirlenerek katledilmesi hayvan severleri ayaklandırdı. Basın açıklaması yapan hayvan severler,kedi ve köpekleri zehirleyenleri bulanan 5 bin lira ödül verileceğini açıkladı.

İlçede, son günlerde özellikle Armutalan mahallesinde kedi ve köpeklerin zehirlenme vakalarının artması hayvan sahiplerini çileden çıkardı. Yaşananları protesto etmek üzere İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri Kemeraltı mahallesi 105. sokakta toplanarak basın açıklaması okudu.Ellerinde " Zehir çağdışlılıktır, zehirlenmeye son, artık yeter katliama son" yazılı dövizler taşıdı. Dernek başkanı Semin Biter, Aralık ayında özellikle 422 sokakta bir ay içerisinde 30 hayvanın zehirlendiğini söyledi. Yıllardır çok çabalamamıza rağmen ilçe genelinde zehirlenmeler devam etmektedir diyen Biter, Hayvan severler olarak yaşanan son zehirlenme vakasıyla ilgili savcılık ve kaymakamlığa başvurduklarını ifade etti.

ZEHİRLEYENLERİ BULANA PARA ÖDÜLÜ

Biter, ayrıca ilçede yoğunlaşan zehirlenmelerle alakalı olarak ortak karar alarak zehirlenme vakalarını gerçekleştirenleri ihbar eden kişiye 5 bin lira ödül vereceğini açıkladı.

Daha sonra Marmaris Hayvan Koruma Derneği Sekreteri Dilek Tınaş konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Tınaş, "Ne yazık ki yıllardır, tüm çabalarımıza karşın, sokak, park ve bahçelere, yılın her mevsiminde hatta en yoğun turistik sezonda bile pervasızca etli gıda maddelerine karıştırılmış çok etkili zehirli maddeler atılmaktadır. Bu atılan zehirli maddeleri yiyen sahipli, sahipsiz yüzlerce kedi, köpek, tavuk, kuş hatta kirpi ve sincaplar da ölmektedir. Bu hayvanların çok ızdırap çekerek ölmesi yanında, üç yaşındaki bir çocuk topuyla oynarken tesadüfen o zehirli maddeyi ağzına sürse ve ölse bunun sorumlusu kim, kimler olacaktır. 21. yüzyılda halen doğayı ve doğadaki canlıları pervasızca zehirleyen kişi ve kişilerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz.Çünkü biliyoruz ki, bu kişi ve kişiler yıllardır cezasız kaldıkları için, korkusuzca bu ilkel ve çağdışı zehirleme olaylarına devam edebilmektedirler" dedi.

BELEDİYE İNCELEME BAŞLATTI

Konuyla ilgili Marmaris Belediyesi de bir basın açıklaması yayınlayarak, Armutalan Mahallesi 422. sokakta son günlerde yaşanan " köpek zehirlenmeleri" şikayet ve haberleri üzerine yetkili birime talimat verilerek inceleme başlatıldığını bildirdi. Yapılan araştırma sonucunda zehirlenmelere yaklaşık 6 ay önce satışı yasaklandığı bilinen "Lannate 90" isimli suda çözünen toz şeklindeki böcek ilacının sebep olduğu belirlendiği kaydedildi.Yapılan açıklamada,"Bu vahşi eylemle ilgili bilgisi, tespiti, kanıtı olan vatandaşlarımızın da Emniyet güçleri veya Belediye Zabıta Müdürlüğü ile iletişime geçerek olayın çözümüne katkı sağlamasını bekliyoruz" denildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Armutalan Kemeraltı İçmeler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title