Haberler

Hayırseverlerden Fildişi Sahili'ne Sosyal Yaşam Kompleksi

- Deniz Feneri Derneği, Fildişi Sahili'nde yaptıracağı okul, cami, idari bina ve sağlık ocağından oluşan sosyal yaşam kompleksinin temelini attı- Kompleksin proje sorumlusu Mutlu: - "Projemiz, 2 katlı, 6 derslikli okul, 400 kişilik cami, hem idari bina hem de sağlık ocağından da müteşekkil 3 binanın yer alacağı çok güzel bir kompleks olacak"ABİDJAN (AA) – Deniz Feneri Derneği tarafından Fildişi Sahili'nde yaptırılacak okul, cami, idari bina ve sağlık ocağından oluşan sosyal yaşam kompleksinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

- Deniz Feneri Derneği, Fildişi Sahili'nde yaptıracağı okul, cami, idari bina ve sağlık ocağından oluşan sosyal yaşam kompleksinin temelini attı- Kompleksin proje sorumlusu Mutlu: - "Projemiz, 2 katlı, 6 derslikli okul, 400 kişilik cami, hem idari bina hem de sağlık ocağından da müteşekkil 3 binanın yer alacağı çok güzel bir kompleks olacak"ABİDJAN (AA) – Deniz Feneri Derneği tarafından Fildişi Sahili'nde yaptırılacak okul, cami, idari bina ve sağlık ocağından oluşan sosyal yaşam kompleksinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Fildişi Sahili'nin en büyük şehri ve eski başkenti Abidjan bölgesinde inşa edilecek kompleksin bulunduğu alana gelen protokol üyeleri, Miftaül Ülümü Diniye Medresesi öğrencileri tarafından ilahilerle karşılandı.Törende Atekübe Belediye Başkan Yardımcısı Ndri Koudio, kompleksin yapılacağı arsanın eski sahibi Thano Amin birer konuşma yaptı.Kompleksin proje sorumlusu Hacı İbrahim Mutlu ise "Siz güzel insanlara Türkiye'den selam getirdik" diye başladığı konuşmasında, "Bu kompleksin yapılması için Türkiye'deki bir hayırsever bağışta bulundu. Deniz Feneri Derneği olarak bu projenin sorumluluğunu üstlendik. Buradaki kardeş kuruluşumuz Soulaitine Derneği ile bu yatırımı en kısa zamanda hizmete sunacağız" ifadelerini kullandı.Projeyi anlatan Mutlu, şöyle devam etti: "Projemiz, 2 katlı, 6 derslikli okul, 400 kişilik cami, hem idari bina hem de sağlık ocağından da müteşekkil 3 binanın yer alacağı çok güzel bir kompleks olacak. Burası Müslüman ve Hristiyan kardeşlerimizin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacak. Yapacağınız bütün ibadetlerin Allah katında kabul olmasını diliyoruz. İnşallah burayı kısa zamanda hizmetinize sunarız." Konuşmalar Fransızca ve Arapçaya tercüme edildi.Daha sonra protokol üyeleri tarafından kompleksin temeli temsili olarak atıldı. Soulaitine Derneği Başkanı Abdülaziz Sarbe tarafından okunan duanın ardından okulun yapılacağı alanda hatıra fotoğrafı çektirildi. ....

Kaynak: AA / Güncel

Fildişi Sahili Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title