Haberler

Hayırseverlerden Eğitime 106 Milyon 375 Bin YTL Yardım

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Hayırseverlerin Eğitim ve Sağlık Yatırımlarına Önemli Katkıda Bulunduklarını, Sağlık Sektörüne 2005-2006 Yıllarında 4.4 Milyon YTL, Eğitim Sektörüne İse 89 Protokol ile 106 Milyon 375 YTL Tutarında Destek Verdiklerini Söyledi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, hayırseverlerin eğitim ve sağlık yatırımlarına önemli katkıda bulunduklarını, sağlık sektörüne 2005-2006 yıllarında 4.4 milyon YTL, eğitim sektörüne ise 89 protokol ile 106 milyon 375 YTL tutarında destek verdiklerini söyledi.

Vali Cahit Kıraç, makamında sağlık ve eğitim protokolü imzalanması öncesinde yaptığı konuşmada, hayırsever Arif Barata'nın annesi Sülbiye ve babası Müslüm Barata adına Çeşme'de Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi inşa edeceğini belirtti.

Vali Kıraç, 450 bin YTL'ye mal olacak, Arif Barata'nın 300 bin YTL katkıda bulunacağı merkezin Haziran ayında faaliyete geçeceğini söyledi.

Türkiye'nin genç nüfusa sahip olduğunu, gençlerin öncelikli ihtiyaçlarının sağlık ve eğitim olduğunu belirten Kıraç, devlet olarak bu iki alanda büyük yatırımlar yaptıklarını, ancak dünya ve Avrupa standartlarına ulaşabilmek için hayırsever kişi ve kuruluşlardan destek beklediklerini bildirdi.

Vali Kıraç, hayırseverlerden, sağlık sektöründe 2005-2006 yıllarında 4.4 milyon YTL tutarında destek aldıklarını vurguladı.

EĞİTİM PROTOKOLÜ

Hayırsever Mehmet Akpınar ile eğitim protokolü imzalayan Vali Kıraç, Akpınar'ın daha önce Çeşme'de 12 derslikli ilköğretim okulu yaptırdığını, şimdi de Çeşme Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince yaptırılan 500 kişilik spor salonu yapımına nakdi katkıda bulunacağını belirtti.

Kıraç, bunun karşılığında Alaçatı'da yaptırılan anaokuluna “Mehmet Akpınar Anaokulu” adı verileceğini bildirdi.

İzmir'de daha önce 88 eğitim protokolü imzalandığını, 89. protokole imza attıklarını belirten Vali Kıraç, şöyle konuştu:

“İlimizde 89. eğitim protokolünü imzalıyoruz. Hayırsever vatandaşların bağışları 106 milyon 375 bin YTL'ye ulaştı. Eğitim, ülkemiz için vazgeçemeyeceğimiz sektörlerin başında geliyor. Hizmetin muhatabı insandır, insanı eğitmeden geleceğe hazırlayamayız. Ulu Önder Atatürk'ün geleceği, cumhuriyeti emanet ettiği gençliğe eğitim veremezsek ileride yeterince istifade edemeyiz. Çocukları, gençleri, insanı eğitecek ve bilgi çağında daha ileri, muasır medeniyet seviyesi üstüne çıkarmak amacıyla eğitim hamlesine katkı sağlayan hayırseverleri kutluyorum, yeni protokollere davet ediyorum.”

Vali Kıraç, eğitim protokollerinde kaymakam ve belediye başkanlarının büyük emekleri olduğunu belirterek, Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü ve Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'a teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title