Haberler

Hayırsever Reha Midilli Ölüm Yıl Dönümünde Unutulmadı

Geçen yıl vefat eden hayırsever iş adamı Reha Midilli, adına yaptırdığı Reha Midilli Kültür Merkezi'nde anıldı.

Geçen yıl vefat eden hayırsever iş adamı Reha Midilli, adına yaptırdığı Reha Midilli Kültür Merkezi'nde anıldı. Duygusal anların yaşandığı törene katılanlar, gözyaşlarına hakim olamadı.

Geçtiğimiz yıl evinde

geçirdiği

kalp krizi sonucu yaşamını yitirerek Foça'yı yasa boğan hayırsever iş adamı Midilli, ölümünün birinci yıl dönümünde sevenleri tarafından anıldı.

iş hayatında kazandığı başarılarını, yaptığı hayır işleriyle taçlandıran ve yaptığı hayır işleriyle TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen hayırsever merhum Reha Midilli için, kendi adını taşıyan Foça Reha Midilli Kültür Merkezi'nde anma

töreni

düzenlendi.

Anma törenine Foça Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erkan Atik, CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert, Reha Midilli Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Avşar Kurgun, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının ile siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Reha Midilli'yi

tanıyanların anılarının anlatmasından sonra, Necla Ana Yaşlı Evi sakinlerinden Halil Sönmez yazdığı şiirle ve ilkokul öğrencisi Tuğçe Güçlüer de Midilli okullarında öğrenci olmayı anlatarak, hayırsever işadamını yad etti.

Düzenlenen anma töreninde konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Reha Midilli'yi 1. ölüm yıl dönümünde saygı ve rahmetle andıklarını belirterek, "Reha Midilli'nin adı, bıraktığı eserlerle yaşamaya devam edecek" dedi. Başkan Demirağ, "Bu bir serüven. Midilli Ailesi'nin serüveni devam ediyor. Sayın Reha Midilli ile bir çok alanda fikir alışverişi içerisinde olduk. Özellikle kitlesel yatırımlara çok önem veren bir hayırsever iş adamıydı. Geleceği gören, Laik, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir kişiliğe sahipti. Bu anlamda da, eğitime her zaman önem veren, değer veren, öğrencileri ve çocukları seven bir kişiliğe sahipti. Kendi yöresine yatırım yapmayı arzulayan, çok değerli bir kişiliğe sahipti. Şu anda içerisinde bulunduğumuz, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi, Reha-Necla Midilli Sağlık Ocağı, Reha Midilli Anadolu Lisesi, Yenifoça Reha Midilli Sosyal Tesisleri, 9 Eylül Üniversitesi Reha Midilli Uygulamalı Turizm Meslek Yüksekokulu, Foça Reha Midilli Necla Ana Yaşlılar Evi ile Reha Midilli Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Öğrenci Yurdu, kendisiyle beraber olduğumuz sürede birlikte çalıştığımız eserler arasındadır. Reha Midilli'nin yeri çok kolay dolmaz. Ama onun kurmuş olduğu vakıf, eserler vermeye devam edecek ve bir çok kişiye de örnek olacaktır. Kendisini minnet ve saygıyla anıyorum. Onun önünde saygıyla eğiliyorum. Ne mutlu onunla yaşamışız, birlikte olmuşuz ve o serüveni beraber yaşamışım. Eşine, ailesine uzun ömürler diliyorum. ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözüyle bitirmek istiyorum; 'Bir şahsın memnun ve mutlu olabilmesi için lazım gelen şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmasıdır'. Saygılarımla" dedi.

Anma programı, Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun Reha Midilli'nin sevdiği iki şarkıyı seslendirmesinin ardından sona erdi.

REHA MİDİLLİ KİM?

85 yaşında geçen yıl hayata veda eden

hayırsever işadamı Mehmet Reha Midilli, 5 Mayıs 1927 yılında Foça'da doğdu. İlköğrenimini Foça'da, ortaöğrenimini Buca ilçesi ve Ankara'daki Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Babası Cemil Midilli'nin yanında iş ve ticaret hayatına atıldı. Askerlik dönüşü kendi işlerini kurmaya başladı. Çiftçilik ve hayvancılık, zeytinyağı üretimi ve ticareti, otomobil işletmeciliği ve nakliyecilik, inşaat ve gayrimenkul alım satım işlerinde çalıştı. 1950 yılında Süheda Necla Midilli ile evlendi. 1987 yılında iş ve ticaret hayatını noktaladı. 1973 ile 1980 yılları arasında, iki dönem FoçaBelediye Başkanlığı görevini de yürüten Midilli, ilçenin gelişim ve değişiminde unutulmaz hizmetler yaptı. Foça ve çevresine sayısız eserler kazandırdı. Türkiye'nin en büyük ödüllerinden olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görüldü. Ayrıca 7, 8 ve 9. Cumhurbaşkanlarından takdirname ve şükran ödülleri aldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ülgür Gökhan Mehmet Reha Foça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title