Haberler

Hayatını Kaybeden Gazeteciler Anısına Lokma

Güncelleme:

AGC Başkanı Deniz, "Başta basın camiası olmak üzere birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var." dedi.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC), hayatını kaybeden gazeteciler anısına lokma hayrı yaptı.

Bey Cami önünde bu yıl 3.'sü düzenlenen lokma hayrı etkinliğine Aydın Valisi Kerem Al, AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Aydın Belediye Meclis Üyesi Erdal Sakallı, Altan Güney, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Özden, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın Belediyesi Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürü İbrahim Gürdal ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Göreve seçildikten sonraki en büyük idealinin basın mensupları arasında dayanışmayı sağlamak olduğunu ifade eden AGC Başkanı Suat Deniz, bu hedef içinde çeşitli etkinlikler yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

Beraberlik sağlanırken yitirilen değerlerin de unutulmaması gerektiği bilinci ile hareket ettiklerini ifade eden Deniz, "Bu anlamda 2006 yılında vefat eden sürekli basın kartı sahibi rahmetli Yalçın Ata'nın adına 3 yıldan beri lokma hayrı yapıyoruz. Yalçın Ata sadece sembol olduğu için burada ama tüm Aydın genelinde kaybedilmiş değerlerimizi düşünüyoruz. Başta Yalçın Ata olmak üzere rahmete ermiş tüm meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Deniz ayrıca Cumartesi günü Türkiye Gençlik Birliği tarafından organize edilen Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto amacıyla yapılan yürüyüşte Aydın Belediyesi Basın Yayın Servisi çalışanı ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yıldırımcan ile Doğan Haber Ajansı Aydın Temsilcisi Cem Ulucan arasında yaşanan tartışmanın da üzücü olduğunu söyledi.

Olayın farklı boyutlara farklı şekilde lanse edilmeye çalışıldığını kaydeden Deniz şöyle konuştu:

"Toplumsal olayın yaşandığı, bizim birlik ve beraberliği kamuoyuna aktarmamız gerektiği yerde bizim meslektaşlarımızın böyle bir olayı aksettirmesi hoş olmadı. Ne benim yönetimimdeki arkadaşın böyle bir hareketi yapmaya hakkı var ne de o harekete maruz kalan arkadaşımızın böyle bir olayı toplum içerisinde söyleme davranışında bulunmaya hakkı var. Ben her ikisini de başta tüm camia olmak üzere sağduyulu olmaya davet ediyorum. Son günlerde gergin ortamlar yaşıyoruz. Bu gerginlikleri biz içimizden provoke edersek o zaman topluma yanlış bilgiler vermiş oluruz. Cumartesi günkü olaydan dolayı derin üzüntü duyduk. Tüm arkadaşlarım ve yönetimim adına yara alan her kim varsa özür diliyorum. İnşallah bu tarz olaylar bundan sonra yaşanmaz. Çünkü bizim başta basın camiası olarak birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var." - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Suat Deniz Kerem Al Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title