Haberler

Hayata ve Sana Güveniyorum' Projesi

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) tarafından organize edilen ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından finanse edilen ‘Hayata ve Sana Güveniyorum’ Projesi kapsamında Alzheimer hastalarına bakıcılık eğitimi alan 23 kişinin eğitimi tamamlandı.

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) tarafından organize edilen ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından finanse edilen 'Hayata ve Sana Güveniyorum' Projesi kapsamında Alzheimer hastalarına bakıcılık eğitimi alan 23 kişinin eğitimi tamamlandı.

Bir kafede düzenlenen basın toplantısı ile birlikte düzenlenen eğitim programı hakkında bilgiler veren KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, proje kapsamında 23 kişiye verilen eğitimin tamamlandığını söyledi. Karaoğlu, "Hayata ve Sana Güveniyorum Projesi Birleşmiş Milletler projesiydi. Sabancı Kültür Vakfı'nın hibe desteği ile Haziran 2013'de başladığımız bir projedir. 2014 Haziran'da da bu projeyi bitireceğiz. 27 arkadaşımız ile eğitime başladık. 23 arkadaşımız ile eğitimi tamamladık. Projenin sahibi Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği'dir. Projenin 3 paydaşı vardı. Koordinatörlüğünü Kayseri Ticaret Odası'nın yaptığı Kadın Girişimciler Kurulu, Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kayseri Melikgazi Sağlık Vakfı'dır. Paydaşlarımız ile birlikte projeyi bugünlere kadar getirdik" dedi.

Karaoğlu ayrıca, "Şuanda çok kıymetli ebeveynlerini emanet edecekleri 23 tane bu konuda eğitimli kızımız işe girmeye hazır durumdadır. Çünkü biz hem bu yaraya merhem olmak hem kadın istihdamını artırmak hem de bu kadınların ekonomiye katkısını sağlamak amacıyla çok güzel bir yola başladık. İnşallah devamı gelir" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birleşmiş Milletler Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title