Haberler

Hayata Dört Elle Sarıldılar

Güncelleme:

Tüp Bebek Yöntemiyle Dünyaya Gelen Dördüzler Hayata Tutundu.

DENİZLİ´de 7 yıldır bebek hasreti çeken Leyla-Seyithan Yağan çiftinin tüp bebek yöntemiyle 1,5 ay önce yedi aylık olarak dünyaya gelen dördüzleri, hayata dört elle tutundu. Küvöz yetersizliği nedeniyle ikisi Isparta´ya sevk edilen bebekler, kendilerini toparlayınca Esentepe Mahallesi´ndeki evlerine getirildi. Ailenin ekonomik durumunu dikkate alan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü dördüzlerin bakımı için aylık 525 lira maaş bağlayacak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da bir yıllık mama ihtiyaçlarını karşılayacak.

Ev hanımı Leyla ve inşaat işçisi Seyithan Yağan çifti 7 yıl bebek sahibi olamayınca geçen yıl Özel Sağlık Hastanesi´nde tüp bebek tedavisi görmeye başladı. Tedavi sonunda 1.5 ay önce genç çiftin dördüz bebeği dünyaya geldi. 1.5 ve 1.75 kilogram doğan Muhammet, Fetullah, Ecrin ve İdaal Sahra isimli dördüzler hayati tehlike taşıdıkları için hemen ventilatörlü (solunum cihazlı) boş kuvöz arandı. Ancak, boş küvöz olmadığı için bir bebek Denizli Devlet Hastanesi´ne, bir bebek Denizli´de Özel Cerrahi Hastanesi´ne diğer iki kardeş ise Isparta Devlet Hastanesi´ne sevk edilerek tedavilerine başlandı. Anne Leyla Yağan günlerini Isparta-Denizli arasında mekik dokuyarak geçirirken, hayata dört elle sarılan dördüzler 1.5 aylık bakım ve tedavi sonrası aileye teslim edildi. Dördüzler 1,5 aylık ayrılıktan sonra Esentepe Mahallesi´ndeki evlerinde bir araya geldi. Hayati tehlikeyi atlatan dördüzlere kavuşan anne babayı bebeklerin aylık 2 bin lirayı bulan masrafları düşündürmeye başladı. Aileye Valilik ve Belediye sahip çıktı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü dördüzlerin bakımı için aylık 525 lira ücret verilmesini kararlaştırırken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bebeklerin bir yıllık mama masraflarını üstlendi. Denizli Belediyesi de dördüzlerin bebek bezi masraflarını karşılayacağını açıkladı.

Anne Leyla Yağan, çocukların yedi aylıkken sezaryenle alındığını belirterek, prematüre oldukları için özel bakım gerektiğini ve aylık masraflarının 2 bin lirayı bulduğunu söyledi. Eşinin Bodrum´da inşaat işçisi olarak çalıştığını kaydeden Leyla Yağan, ''Ailemizin maddi desteği ile bebek sahibi olabildik. Yedi yıl sonra bir çocuk beklerken ikisi kız dört çocuğumuz oldu. Eşimle dünyalar bizim oldu ama dört çocuğu nasıl büyüteceğimiz sorucu sevincimizi yarım bıraktı' diye konuştu. Bebekler için özel mama kullandıklarını söyleyen anne Leyla Yağan, ''Bebekler düşük kilolu olduğu için özel mama gerekiyor. Günde bir paket özel mama ile bir paket bebek bezi gidiyor. Sadece mama ve bez masrafları ayda 2 bin lirayı buluyor. Bir de sağlıkları açısından sürekli kontrol gerekiyor. Çok zor durumdaydık. Devlet bize sahip çıktı. Bebeklerin mama ve bez giderlerini üstlendi. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum' dedi.

Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürü Ahmet Altın da Yağan Ailesi´nin evine giderek incelemelerde bulundu. Altın, ''Dördüzlerin bakımları için aileye aylık 525 TL nakdi yardım yapılacak. Ayrıca başka ihtiyaçları varsa bunlar da karşılanacak. Onlar için elimizden geleni yapacağız' dedi.

DENİZLİ- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Bakmadan Geçme

Süleymaniye Camii Mimar Sinan'ın hangi eseri? Süleymaniye Camii ne zaman yapıldı, özellikleri neler? Süleymaniye Camii hakkında bilgiler… Mersin tavuğa tecavüz olayı ne, ne oldu? Tavuğa tecavüz eden kim, tutuklandı mı? ALMANYA-TÜRKİYE Milletler Ligi maçı ne zaman? Filenin Sultanlarının 2. Hafta maçları başladı mı? #127952 3 günde öldüren EBOLA VİRÜSÜ ne, nasıl bulaşır? Çinli bilim insanları geliştirdi! #129440 Zekât kimlere farzdır? Geçerli olmasının şartları nelerdir? Tavuğa tecavüz etti! Olay nerede oldu? Şahıs tutuklandı mı? TYT AYT 2024 DENEME SINAVI SONUÇLARI! #9997 YKS deneme sınavı sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? İşte sorgulama ekranı! Merdiven boşluğunda ipe asılı halde ölü bulundu! Olay ne, nerede oldu? FETÖ firarisi AKIN İPEK'İN YALISI satışa çıktı mı, ne kadar? Koza-İpek Holding'e ait BEYAZ KÖŞK ne kadara satılıyor, kaç TL? Vekâlet yoluyla hac yapılabilir mi? Şartları nelerdir? CRİSTİANO RONALDO GOL REKORU KIRDI! #129349 Ronaldo Suudi Ligi'nde kaç gol ile rekor kırdı? Cristiano Ronaldo kaç gol attı? #9917 27-31 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128185 Bu hafta hangi şirketler halka arz olacak? #128185 Kuşum Aydın kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kuşum Aydın kaç yaşında, nereli? Kuşum Aydın biyografisi! ALES/2 NE ZAMAN 2024? #9997 ALES/2 sınavı hangi tarihte, başvurular ne zaman? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar bu akşam yayınlanacak mı? #128250
Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title