Haberler

    Hayalini Kurduğu Bölüme 34 Yaşında Girdi

    İsmail Murat Aydın, "Çelik gibi bir sinire sahibim, sabırlıyım, başarımın altında bu yatıyor" diyerek, hedefleri olanlara sesleniyor.

    İsmail Murat Aydın, "Çelik gibi bir sinire sahibim, sabırlıyım, başarımın altında bu yatıyor" diyerek, hedefleri olanlara sesleniyor. Aydın, "Kendimi zorlayıp, idealimdeki Türkiye birinciliğini gerçekleştirmek için tekrar tekrar sınava girdim. Bu başarıyı bekliyordum" derken adaylara da sabırlı olmalarını öneriyor.

    2011'DE DE DERECE YAPTI

    1999 yılında İstanbul Ticaret Odası Anadolu Teknik Lisesi'nden mezun olduktan sonra katsayı nedeniyle istediği bölüme değil de istediği üniversiteye gitti. Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri'nden mezun olduktan sonra İstanbul Devlet Konservatuvarı yarı zamanlı opera bölümünde eğitimini sürdürdü. Bir yandan profesyonel müzik ile ilgilenirken üniversiteye de devam etti. 2011 yılında girdiği üniversite sınavında ilk Türkiye derecesini yaptı. Y-YGS puanında Türkiye birincisi, Y-TM puanında ise 58'inci oldu. Kadir Has Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazandı. Şu anda bu üniversitenin son sınıfında, yani aktif olarak öğrenim hayatı devam ediyor.

    Eşi de eczacı olan İsmail Murat Aydın özel matematik dersleri veriyor. Aydın'ın tek ideali bu yılki sınavdan birincilikle çıkmaktı. Özel dersten kalan zamanda haftanın 6 günü 2-3'er saat düzenli çalıştı. Her gün iki deneme sınavı çözdü.

    HEDEFİ PSİKOLOJİ OKUMAK

    "Sınava hazırlananın temeli sağlam olmalı. Sabır bu işin olmazsa olmazı" diyen Aydın,"Eşim çok destek oldu. Onun desteklerini yadsıyamam. Açıkçası onun anlayışı, hoşgörüsü olmasa bazı şeylerin başarılması söz konusu değil" diyor.

    Psikoloji okumak istediğini belirten Aydın, şunları söylüyor:

    "Şu anda tek istediğim şey psikoloji okumak. Puanım belli bölümleri hak ediyor. Tıp da yazabilirim. Ama bunun parayla alınabilecek, bedel ödenebilecek bir karşılığı yok. Yüksek puan alan öğrenciler felsefe de, sosyoloji de yazabilmeli. Türkiye gerçekleri var. Ben 34 yaşındayım. Bu yaştan sonra tıp cenderesine girmek de kolay değil. Psikolojiye her zaman ilgim oldu, araştırmalarım da var. Nöropsikoloji alanında uzmanlaşmak istiyorum."

    Başarı için bunları yapın

    Çelik gibi bir sinire sahip olun

    Temeliniz sağlam olsun

    Ulaşılabilir bir hedef belirleyin

    Hedef için strateji oluşturun

    Kendinizi iyi tanıyarak zayıf ve güçlü yanlarınızı açıkça görün

    Belirlediğiniz hedefe ulaşırken gün gün, hafta hafta nerede olduğunuzu, o hedefe ne kadar yaklaştığınızı kontrol mekanizmaları ile denetleyin

    Düzenli tekrar yapın

    Disiplin, askeri disiplin şart

    Çalışma yapmanız gereken yerleri doğru zamanda, doğru yerde yapın. Belli bir günde tekrar yapmak istiyorsanız asla aksatmayın

    Günde iki deneme çözün

    Günde en az 2-3 saat sınava çalışmaya ayırın

    Haftanın altı günü bu programı yapın

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Türkiye Politika Güncel Haberler

    Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

    Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

    Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

    Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

    İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

    İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

    Bakmadan Geçme

    Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
    CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

    CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title