Haberler

Hayali İhracat Operasyonu

Güncelleme:

İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, incelemeye aldıkları 2 konteynerde, 98 bin TL değerinde hayali ihracat ortaya çıkardı.

İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, ilçede risk analizi kapsamında 2 konteynerde yaptıkları incelemede, 98 bin TL değerinde hayali ihracatı ortaya çıkardı.

Ekipler bir firmanın Almanya'ya ihraç etmek istediği "sade lokum" ve "içme suyu" yükünü ihracat işlemi yönünden riskli olarak değerlendi.

Ekipler, eşyaların bulunduğu konteynerlerde yaptıkları incelemede, 600 koli içme suyu beyan edilmesine rağmen, 7 bin 198 koli su, 44 bin 493 kilogram sade lokum beyan edilmesine rağmen, 840 kilogram lokum bulunduğunu tespit etti.

İhracat beyannamesine göre 6 bin 598 koli içme suyunun fazla ve 43 bin 653 kilogram sade lokumun eksik olduğu belirlendi.

Bu yöntemle ihracatçının sade lokum yerine kıymeti çok daha düşük olan suyla yer değiştirerek devletten daha fazla KDV iadesi alacağı, imalatçı firmanın şeker kurumundan ucuz fiyatlı şeker alarak serbest dolaşıma sokacağı tespit edildi.

İskenderun Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı gereği gümrüklenmiş değeri 98 bin 193 TL olan eşyalara el konulurken, olayla ilgili ihracatçı firma yetkilisi, ihracat beyannamesinde imzası bulunan gümrük müşaviri ve lokum imalatçısı hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

İskenderun Almanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Icardi kaç gol oldu, gol krallığında kim önde? İcadi 2024 kaç gol attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title