Haberler

"Hayal Kırıklığına Uğratacak"

Güncelleme:

Mısır'da Yayınlanan El Şark El Avsat Gazetesi Başbakan Erdoğan'ı Topa Tuttu.

Mısır'da yayınlanan El Şark El Avsat gazetesi, İran ve Arap ülkelerinin her fırsatta İsrail'i tehdit ederek "sessiz kalmayacağız" dedikten sonra bir kenara çekilerek Araplarda bıkkınlık yarattıklarını belirterek, "Korkarız ki, İsrail'in Lübnan'a saldırmasına sessiz kalmayacağını söyleyerek Arapları umutlandıran Erdoğan da aynısını yapacak ve Araplar aldatılacak" diye yazdı.

Gazete, Erdoğan'ın benzer tehditleri 9 Türk'ün öldürüldüğü Mavi Marmara saldırısından sonra da savurduğunu hatırlatarak, "Ama sonunda hiçbir şey yapmadı" dedi.

El Şark El Avsat'ın yazarlarından Abdül Rahman El Raşid tarafından kaleme alınan yazıda, Arap ülkeleriyle İran'ın, İsrail'den ne zaman Lübnan veya Filistinlilere karşı bir saldırı ihtimali olsa ayağa kalkarak İsrail'i tehdit etmesine artık Arapların alıştığı belirtilerek, "Ne zaman böyle bir tehdit olsa Arap ülkeleri ve İran 'sessiz kalmayacağız", "elimiz kolumuz bağlı beklemeyeceğiz" diyorlar. Bunlar bizleri umutsuzluğa sürükledi. Bu sloganlar artık sıktı.

Şimdi de Türk Başbakanı Tayyip Erdoğan sahneye çıktı ve Türkiye'nin İsrail saldırısına göz yummayacağını söyledi. Ama korkarız ki, İsrail'in Lübnan'a saldırmasına sessiz kalmayacağını söyleyerek Arapları umutlandıran Erdoğan da aynısını yapacak ve Araplar aldatılacakö ifadelerine yer verildi.

Erdoğan'ın gerçekten sözünde durması halinde orduyu harekete geçirip İsrail saldırısını engellemesi gerekeceğini savunan gazete, "İşte o zaman biz de Erdoğan'ın yanında yer alırız, çünkü İsrail o zaman saldırıya geçmeden önce iki kez düşünür. Daha da önemlisi, Türk ordusu Araplar için yeni bir gerçeklik yaratır ve sertlik yanlısı İsrail liderliğini görüşme masasına oturmaya zorlarö diye yazdı.

Erdoğan'ın İsrail'e karşı ancak konuşabileğini savunan gazete şöyle devam etti: "Bizim konuşmalara ihtiyacımız yok. Çünkü bunu en zayıfın ve en küçük Arap ülkeleri de dahil herkes yapıyor. Öyleyse faydası ne? Bunun faydasının ne olacağını söyleyeyim: Maceracılığı daha fazla körükler ve Araplarda büyük hezimete yol açar. İster Türkiye'den isterse başka bir yerden olsun, biz böyle bir destek istemiyoruz.

Araplar boş vaatlerden ve istismar eden propagandalardan artık bıktı. Araplar, yıkılmış evlerini, yaralılarla dolu hastanelerini ve mezarlıklarını ziyarete gelen ziyaretçilerden artık bıktı. Onların kendilerine yardım edecek birilerine ihtiyacı var. Peki Türkiye bunu niçin yaptı? Türkiye, 9 vatandaşının uluslararası sularda öldürülmesinden sonra İsrail'i yine tehdit etmişti, ama sonuçta hiçbir şey yapmadı. Bu da Türkiye'nin, bir İsrail saldırısı durumunda Filistinliler için hiçbir şey yapmayacağının açık kanıtıdır."

İH (GE)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title