Haberler

Havza Vezirköprü Ladik Kavak Asarcık Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Kirenci."Birliğimizin...

Havza Vezirköprü Ladik Kavak Asarcık Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Sadullah Kirenci, Kırmızı Et Üreticileri Birliğinin kurulması ile bölgede besicilik yapan üreticilerin devletten aldıkları hibe destekleme oranlarında artış yaşandığını...

Havza Vezirköprü Ladik Kavak Asarcık Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Sadullah Kirenci, Kırmızı Et Üreticileri Birliğinin kurulması ile bölgede besicilik yapan üreticilerin devletten aldıkları hibe destekleme oranlarında artış yaşandığını söyledi.

Kirenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede 2012 yılının ilk 6 ayında devletin hayvan başına vermiş olduğu desteklemelerden hem örgütlü hem de örgütsüz üreticilerin toplamda 322 bin lira destekleme aldığını belirtti.

Söz konusu desteklemenin geçen yıllara göre fazla olduğuna işaret eden Kirenci, "Birliğimizin kurulması ile besi hayvancılığı yapan üreticilerimiz devletten aldıkları hibe destekleme oranlarında artış yaşandı. Bizim hedefimiz Havza, Kavak, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerimizdeki tüm besicilerimizin bu desteklerden yararlanması" dedi.

Kirenci, ellerindeki hayvanları kestiren üreticilerin bu desteklerden yararlanabilmesi için muhakkak müstahsil makbuzu almaları gerektiğini de belirterek, şöyle devam etti:

"Eğer besicilerimiz dosyalarını tamamlasalardı bu 322 bin lira gelen destekleme bölgemizde 1 milyon liraya kadar çıkardı. Besicilerimiz için halen fırsat kaçmış değil. 2012 yılının son altı ayı içinde hayvanını kestiren besicilerimiz mezbaha kesim cetveli, müstahsil makbuzu ve veteriner hekim raporunu tamamladıktan sonra birliğimize üye olmaları halinde devletin vermiş olduğu hibe desteklerden faydalanabilirler. Tüm besicilerimizin bu konuda hassas olmalarını rica ediyorum."

Muhabir: Özgür Uyaroğlu

Yayıncı: Dilek Sezen - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Vezirköprü Asarcık Kavak Havza Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title