Haberler

Havza'da Oka Tarafından Mali Destek Programları Tanıtıldı

(OKA) tarafından, 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programları tanıtıldı.

Havza ilçesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı

(OKA) tarafından, 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programları tanıtıldı.

Havza Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Havza Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Bayram Sezgin, Bekdiğin Belediye Başkanı Halit Ulusoy, Havza, Ladik ve Vezirköprü'den kurum amirleri ile Ticaret ve Sanayi Odaları ve Meslek Odaları temsilcileri katıldı.

OKA Program Yönetim Birimi Başkanı Mustafa Güler, Uzman Mustafa Yörük tarafından katılımcılara Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programların amacı, başvuru koşulları hakkında bilgi verildi.

OKA Program Yönetim Birimi Başkanı Güler, programların dezavantajlı grupların engelliler, kadınlar, yaşlılar, suça bulaşmış ya da suç riski altındaki çocuklar ve gençler, uzun süreli işsizler, işsiz gençler, gezici geçici işçilerin fırsatlara ve kaynaklara eşit erişimini sağlamak yoluyla toplumsal bütünleşmenin gerçekleştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasını sağlamak olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Programlarda önceliğimiz engellilerin toplumun bir parçası olması ve özellikle istihdam dışı ve istihdama yönelik imkanlarının artırılması ve dezavantajlı gruplara yönelik eğitim, sağlık, istihdam ve çalışma hayatı alanlarında koşulların iyileştirilmesi ve sosyal, kültürel ve iş hayatına katılımlarının artırılmasıdır."

Toplantıda OKA tarafından desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 2 milyon lira olduğu, program çerçevesinde verilecek desteklerin asgari 40 bin ve azami 200 bin lira olacağı ve programa son başvuru tarihinin 4 Mart 2013 olduğu belirtildi.

Muhabir: Özgür Uyaroğlu

Yayıncı: Dilek Sezen - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Bekdiğin Havza Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title