Haberler

Havalimanı Aydınlatmaları Bekliyor

Yaklaşık 1 yıldır kapalı olan Çanakkale Havaalanı, gündüz uçuşlarına açıldı.

Yaklaşık 1 yıldır kapalı olan Çanakkale Havaalanı, gündüz uçuşlarına açıldı. Işıklandırmaların tamamlanmasıyla birlikte, havaalanında gece uçuşları da yapılabilecek.

Çanakkale Havalimanı Müdürü Hasan Pala, yaklaşık 1 yıl önce pist uzatma ve genişletme çalışmaları nedeniyle uçuşlara kapatılan havaalanının uçuşa açıldığını söyledi. Pist uzunluğu bin 800'den 2 bin 350 metreye, genişliği 30 metreden 45 metreye çıkarılan havaalanına orta gövdeli uçaklar iniş ve kalkış yapabilecek. Havalimanı Müdürü Hasan Pala, "Pist uzatılması, genişletilmesi ile PAT Sahaları Bakım ve Onarımı çalışmaları nedeniyle yaklaşık 1 yıldır uçuşlara kapalı olan havaalanımız 1 Mart tarihinden itibaren gündüz şartlarda hava trafiğine açıldı. Yapımı devam eden pist özel aydınlatma sistemlerinin faal hale getirilmesine müteakip, gece uçuşu ile birlikte havaalanımız 24 saat tüm uçuşlara hazır hale getirilecektir" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Pala Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title