Haberler

Havaalanına 'Belediye Otobüsü Sefer Yapsın' Talebi

Malatya hava alanına belediye otobüsünün sefer yapması istendi.

Malatya hava alanına belediye otobüsünün sefer yapması istendi.

Malatya Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlimizde hizmet veren hava alanına ulaşımda vatandaşlarımız zorlanmaktadırlar. Kimi vatandaşlar servis araçlarından yararlanırken birçok vatandaş da kendi özel aracı ile havalimanına gitmektedir. Yolcuları karşılamak ve uğurlamak üzere Havalimanını kullanan vatandaşlar da dikkate alındığında yılda ortalama 1 milyon 500 bin kişi havalimanına uğramaktadır. Bu nedenle Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hava alanına otobüs seferleri konulmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Düzova, ayrıca havalimanlarına ulaşım için Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Kayseri gibi illerde bu hizmetlerin belediyeler tarafından verildiğini ifade ederek "Belediye otobüsleri Havaalanından uzak olan Kale, Akçadağ, Yazıhan gibi bölgelere gidiyor. 2.Organizeye giden otobüs Özal köyüne kadar gitmektedir. En azından bu otobüsün güzergahı, Uçak saatlerinde havalimanına kadar yeniden düzenlenebilir. Konuyu MOTAŞ yetkililerin dikkatine sunmak istiyorum" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne Bağlı Malatya Havalimanı'nda UDH İnternet sitesinden alınan verilere göre, geçen yıl 2013 yılı sonu itibarıyla 167 sefer yurtdışı olmak üzere toplam 7 bin 9 uçuş gerçekleştirilerek 2013 yılı içinde 639 bin 807 yolcu taşındı. 2014 yılında ise kesin olmayan sonuçlara göre Temmuz ayı sonuna kadar 3 bin 794 iç hat, 55 dış hat olmak üzere toplam 3 bin 849 uçak seferi yapıldı. Bu seferlerde 5 bin 97 yurtdışı olmak üzere 361 bin 577 yolcu uçaklardan yararlandı. Havalimanını kullanan yolcuların bir bölümü bölgeye hizmet veren servis araçlarını kullanırken, yolcuların büyük bir bölümü ise özel araçlardan yararlanarak havalimanına ulaşımlarını gerçekleştirmektedirler. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title