Haberler

Hava Ambulansı Hayat Kurtarıyor

Hakkari Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören iki bebek, Sağlık Bakanlığı’nın hava ambulansıyla Lokman Hekim Van Hastanesi’ne sevk edildi.

Hakkari Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören iki bebek, Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulansıyla Lokman Hekim Van Hastanesi'ne sevk edildi.

Sağlık Bakanlığı'nın hizmete sunduğu hava ambulansları yöre halkının umudu oldu. Kar yağışı ve tipi nedeniyle zaman zaman yolların geçit vermediği Hakkari'de hemen devreye giren hava ambulansları hayat kurtarmaya devam ediyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle birçok ağır hasta olduğu gibi yeni doğan yoğun bakım ünitesinde durumları aciliyetini kuruyan bebekler de hava ambulansıyla Van, Diyarbakır ve Malatya gibi illere sevk ediliyor.

Hakkari Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören ve durumları iyi olmayan 2 bebek için Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Van'dan talep edilen hava ambulansı Gazi Mahallesi'ndeki Fatih Kışlası'na inerek, 28 haftalık Rehyan Duman isimli bebeği alarak Van'a götürdü. Aynı gün Cemile Mavigöz isimli bebek ise solunum sıkıntısı tanısıyla hava ambulansıyla Özel Lokman Hekim Van Hastanesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, hava ambulansı ile 2014 yılında 28 hasta, 2015 yılında ise 3 hastanın kurtarıldığı belirtildi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title