Haberler

Hatay Valisi Lekesiz, Kisecik Köyünde İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Merkeze bağlı Kisecik köyünde bazı incelemelerde bulundu.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Merkeze bağlı Kisecik köyünde bazı incelemelerde bulundu.

Lekesiz, Kisecik İlköğretim Okulu'nda İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek'ten, daha sonra da köyün içinden geçen dere üzerine yeni kurulan köprü hakkında da İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin'den bilgi aldı.

Kisecik köyü Muhtarı Mustafa Vural ve vatandaşların sorunlarını da dinleyen Lekesiz, bir çay bahçesinde yaptığı konuşmada, ülkenin her alanda bir kalkınma hamlesine girdiğini, eğitim, altyapı ve tarım gibi konularda hazırlanan projelerin uygulanmasıyla birlikte tüm vatandaşların rahata kavuşacağını ifade etti.

Köyde tek okul bulunmasının yeterli olmadığını ifade eden Lekesiz, yeni eğitim sistemiyle beraber ortaya çıkacak eksikliklerin tamamlanması konusunda tüm çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Lekesiz, ihtiyacı karşılamayan ve köylünün de talep ettiği ibadet yeri konusunda da uygun bir proje hazırlatacaklarını söyledi.

Tarım alanında da hazırlanan stratejik plan çerçevesinde toprağa uygun ürün yetiştirme konusunda ilgili vatandaşlara eğitim verileceğin altını çizen Lekesiz, doğru ürün ekimiyle birlikte köylünün yaptığı işten daha kazançlı çıkacağını ve bu alanda hedeflerinin Hatay'ı Ortadoğu'nun tarım ve ticaret merkezi haline dönüştürmek olduğunu kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun da köyün tarım ve hayvancılık potansiyeli hakkında bilgi verdikten sonra, bölgenin özellikle üzüm, incir, zeytin ve organik arıcılık faaliyetlerine çok uygun olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Hazırlanan plana uyulması ve doğru ürünün yetiştirilmesi halinde tarım alanında çok önemli gelişmelerin sağlanabileceğini belirten Zabun, tarımsal ürünlerin pazarlanması konundaki sorunun da kurulacak tesisler ve yapılacak anlaşmalarla giderileceğini kaydetti.

Yapılan incelemelere, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Doğan Karaca, Sağlık Müdürü Mustafa Kiremitçi, Kültür ve Turizm Müdürü Aysun Çakar Çelenk ve bazı kurum müdürleri katıldı.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç/İsmihan Özgüven

Yayıncı: Ali Güreli - HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Celalettin Lekesiz Celalettin Lekesiz Kisecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title