Haberler

Hatay Valiliği Açıklaması

Hatay Valiliğinden, yetkisi olmadığı halde yasalara ve hukukun temel ilkelerine aykırı şekilde araçları durduran ve kimlik soran şahıslar hakkında adli ve idari işlemler yapılacağı bildirildi.

Hatay Valiliğinden, yetkisi olmadığı halde yasalara ve hukukun temel ilkelerine aykırı şekilde araçları durduran ve kimlik soran şahıslar hakkında adli ve idari işlemler yapılacağı bildirildi.

Valiliğin internet sitesinde yer verilen açıklamada, hukuk devletlerinde suça karışanların kim olduklarına bakılmaksızın gerekli yasal işlemlerin yapıldığı ve cezai müeyyideler uygulandığı vurgulandı.

Kentte bazı kişilerin yetkileri olmadığı halde araçları durdurup kimlik sorarak, kanunen suç kabul edilen fiilleri işledikleri ve bu eylemlerin görüntülerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaştıklarının belirlendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir hukuk devleti olan ülkemizde güvenlik birimlerimiz tarafından suça karışan kişilerle ilgili kim olduğuna bakılmaksızın gerekli yasal işlem yapılmakta ve bu kişiler hakkında hukuk çerçevesinde cezai müeyyideler uygulanmaktadır. Konuyla ilgili güvenlik birimleri tarafından gerekli çalışmalar başlatılmış olup, yetkisi olmadığı halde yasalara ve hukukun temel ilkelerine aykırı şekilde araçları durduran ve kimlik soran şahıslar hakkında adli ve idari işlemler yapılacaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title