Haberler

Hatay Markalaşma ve Kurumsal İletişim Semineri

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, markalaşmanın ve kurumsallaşmanın temelinde, sistem oluşturmanın yattığını belirterek, rahmetli babası Sani Konukoğlu’nun, sıkça söylediği ‘işin hilesi, dürüstlüktür’ sözünün, markalaşmanın hareket noktası olduğunu ifade etti.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, markalaşmanın ve kurumsallaşmanın temelinde, sistem oluşturmanın yattığını belirterek, rahmetli babası Sani Konukoğlu'nun, sıkça söylediği 'işin hilesi, dürüstlüktür' sözünün, markalaşmanın hareket noktası olduğunu ifade etti.

Konukoğlu, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın Hatay'da düzenlediği Hatay Markalaşma ve Kurumsal İletişim seminerinde, katılımcılara başarı hikayesini anlattı. Hatay Valisi Ercan Topaca ve Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya'nın da katıldığı seminerde, Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Sibel Elif Özdilek tarafından Kurumsal İletişim Yönetimi ve Stratejik Marka Yönetimi konulu sunumlar yapıldı. SANKO Holding Onursal Başkanı Konukoğlu, öz geçmiş görselinin izlenmesinin ardından yaptığı konuşmada, bulunduğu yere kolay gelmediğini, yerleri süpürmekten tezgah silmeye, genel müdürlükten yönetim kurulu başkanlığına kadar her kademede çalışarak ve 'hazmederek' görev yaptığını, bunları anlatmanın kolay, yaşamanın çok zor olduğunu söyledi. Başarıda işin hilesini de anlatan Konukoğlu, "Çıraklıktan başladım, ustalığa kadar işletmede zevkle çalıştım. Bana bugün dahi 'Abdulkadir Usta' denildiğinde çok mutlu oluyorum. Başarıda, rahmetli babamın 'işin hilesi dürüstlüktür' sözü her zaman öncelikli ilkemiz oldu" dedi.

EMPATİ KURMAYA ÖZEN GÖSTERİN

Konukoğlu, 'işin hilesi dürüstlüktür' sözünün çok para kazanmanın en doğru ve kısa yolu olduğunu belirten konukoğlu, empati kurulması konusunda da uyarılarda bulundu. iş dünyasında ya da bürokraside yöneticilerin empati kurarak alt kadrolara hitap etmeleri ve söyleyecekleri sözü önce kendilerine söylenmiş kabul etmeleri gerektiğini kaydeden Konukoğlu, "Yönetici eğer o sözden kendisi rahatsız olmuyorsa alt kadrosuna söylemeli. Ayrıca yönetici iş ortamında çalışanlara kızmış olsa bile kızgınlığı kesinlikle kırgınlığa, kine dönüştürmemeli ve en fazla 3-5 dakika sonra o kızgınlığın bittiğini gösterir davranışlar sergilemeli" diye konuştu. Liderin özelliklerini de anlatan Konukoğlu, "Lider empati yapmayı bilendir, orkestra şefi gibi koordine edendir. Başarı, yaptığın işi iyi yapmaktır" ifadelerini kullandı. Konukoğlu, SANKO Holding olarak her zaman ürettikleri ve sattıkları ürünlerin sorumluluğunu aldıklarını, bunun da markalaşmanın olmazsa olmazı olduğunu vurguladı. Çok çalıştıklarını kaydeden Konukoğlu, "Çok çalışıyoruz. Kazancımızı halkımızla paylaşırız. Çalışanlarımızın maaşlarını gününde öderiz. Maaş ödeme günü tatile denk gelse de bugüne kadar hiç aksatmadan bu uygulamamızı sürdürdük. Çalışanımız, maaşını gününde alacağını bilir. Başarımızı kazancımızla değil, istihdam ettiğimiz kişi sayısı ile ölçeriz. Ama teknolojinin gelişmesine bağlı olarak üretim artışına paralel istihdam artışı sağlanamıyor" diyerek konuşmasını sürdürdü.

PANİĞE KAPILMAYIN

Girişimciliğin arzu ve cesaret istediğini anlatan Konukoğlu, sorunlar karşısında cesaret, yılmamak ve paniğe kapılmamanın da çok önemli olduğunu kaydetti. Konukoğlu, "Panik sonun başlangıcıdır. Hayal kırıklığına uğradığında panikleyen kesinlikle başaramaz. Hayal kurun, hedef belirleyin. Kolektif çalışın, tek başına hiçbir şey yapamazsınız. Takım çalışması yapan başarılı olur. Bilmemek değil, öğrenmemek eksikliktir. Sosyal sorumluluğunuzu bilecek ve paylaşacaksınız. Paylaşmak mutluluktur. Sanko olarak 1.500'ün üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız olarak ayda 400 TL burs veriyoruz. Onlara, 'eğer eğitiminizi tamamlayıp, iş hayatına atıldığınızda, ailenizin geçimini eksiksiz sağladıktan sonra olanağınız var ise eğitim için sizi bekleyen bir öğrenci olduğunu unutmayın ve bir öğrenciye de siz burs verin' diyoruz. 35 bin aileye gıda yardımı, 20 bin öğrenciye kıyafet ve kırtasiye yardımı gerçekleştiriyoruz. İnteraktif dil öğretimi programı DynEd'in Türkiye lisansını satın aldık ve ülkemizdeki öğrencilerin tamamının yararlanmasını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na armağan ettik. Bugüne kadar 3'ü fakülte binası olmak üzere 21 okul yaptırıp Milli Eğitim'e devrettik. 13'ncü camimizin inşaatına başladık. Hayır işi nasiptir. Bize bunu nasip ettiği için Allah'a şükrediyoruz" diye konuştu

"KOLTUĞA YAPIŞMAYIN"

Hiçbir görevin ölene kadar olmaması gerektiğine dikkati çeken Konukoğlu, babaların koltuğa yapışıp kalmaması ve sağlığında görevi devretmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kendisinin 65 yaşına geldiğinde görevi bırakacağını açıkladığını hatırlatan Konukoğlu, bu planı doğrultusunda 2013 yılı sonunda SANKO'daki günlük işleri bıraktığını, SANKO Üniversitesi ve Sani Konukoğlu Vakfı ile ilgilendiğini kaydetti. Konukoğlu, "Günü geldiğinde işi devredeceksin ki, senden sonra gelenin karşılaşacağı güçlükleri aşmasına yardımcı olabilesin. Ayrıca, günlük işlerden ayrı kalınca, yaptığım bazı uygulamaların daha farklı yapılabileceğini gördüm. Benden sonra işlerin daha iyi gitmesi için gerekli uyarıları yapıyorum. Babalar ve ağabeyler gününde görevi devrederse herkes bir kademe yükseleceğinden, yönetime yeni bir dinamizm gelir. Aksi taktirde liderin ölümü beklenir, ardından da koltuk kavgası başlar" dedi..

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Konukoğlu, kurumsallaşmanın temelinde sisten oluşturmanın yattığına vurgu yaptı. "Yönetmeyi ve koordine etmeyi bilirsen, işi bilmek çok da önemli değil. Yeter ki işin başına, işi bileni getir" diyerek, sözlerini tamamladı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, konuşmasının sonunda SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'na plaket verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulkadir Konukoğlu Sani Konukoğlu Sanko Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title