Haberler

Hatay: İskenderun'da Mardinliler Gecesi

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Yaşayan Mardinliler, Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mar-der) İskenderun Şubesi Tarafından Düzenlenen Gecede Bir Araya Geldi.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde yaşayan Mardinliler, Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mar-Der) İskenderun Şubesi tarafından düzenlenen gecede bir araya geldi.

Gecede, hizmetlerinden dolayı plaket verilen İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan, yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliği bozmaya çalışanlara fırsat verilmemesi gerektiğini belirterek, "Yıllardır bu topraklarda dostluk ve barış içerisinde yaşıyoruz. Her dönemde birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler oldu ancak amaçlarına ulaşamadılar. Bundan sonra da aynı senaryolar üretilecek ve bizler yine bu oyunlara gelmeyeceğiz" dedi.

Belediye başkanlığı görevini "nankör meslek" olarak nitelendiren Aslan, "Sel olur, toz olur, fırtına olur; bütün kabahat belediye başkanına yüklenir. Son olarak İskenderun'da yaşanan sel felaketinin sorumlusu DSİ olmasına karşın, felaketi fırsat bilip siyaset yapmak isteyenler, bize yüklendi. Her ne olursa olsun biz yinede haksız eleştirilere kulak tıkayıp halkımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Mardin Genç İşadamları Derneği Başkanı ve TÜGİK Başkan Vekili Ferhan Ademhan da, Mar-Der'in eğitim ve sosyal amaçlı bir dernek olduğunu hatırlatarak, "Mar-Der, partiler üstü bir kuruluştur. Tüm faaliyetlerimizde, derneğimizin bulunduğu yerlerde her kesime hizmet ve yardım etmeyi görev bildik" dedi.

Gecede derneğe katkı amacıyla açık arttırmayla satışa sunulan Telkari gümüşünden yapılan kemer ise Mar-Der İskenderun Şube Başkanı Salih Bayar'ın kızı Funda Bayar tanıttı. Kemer, 5 bin 500 YTL'ye işadamı Cemal Kadıoğlu'na satıldı.

Yerel sanatçıların sahneye çıktığı, halk oyunları ekiplerinin gösteri yaptığı Mardinliler gecesine, Midyat Belediye Başkanı Şehmuz Nasıroğlu, İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten ile çok sayıda Mardinli katıldı.

(AS-AB-AB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title