Haberler

Hatay'ın Anavatana Katılışının 76. Yıl Dönümü

Hatay Valisi Ercan Topaca, üç kıtanın kilit noktasında, stratejik bir konuma sahip olması ve birçok zenginlik unsurunu üzerinde barındırması nedeniyle Hatay'ın tarih boyunca çeşitli medeniyetlerin yaşam alanı olmuş bir kültür bahçesi olduğunu belirtti.

Hatay Valisi Ercan Topaca, üç kıtanın kilit noktasında, stratejik bir konuma sahip olması ve birçok zenginlik unsurunu üzerinde barındırması nedeniyle Hatay'ın tarih boyunca çeşitli medeniyetlerin yaşam alanı olmuş bir kültür bahçesi olduğunu belirtti.

Topaca, Hatay'ın anavatana katılışının 76. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, dünya üzerinde varlığı bilinen büyük medeniyetlerin hayat sürdüğü Hatay'ın, mazisini tarihi dokusuyla da günümüze taşımayı başarabilmiş müstesna bir vatan köşesi olduğunu kaydetti.

Hatay'ın tarihine az rastlanır bir vatanperverlik ve milletine duyduğu sadakatle 76 yıl önce anavatana iltihak ettiğini ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"Hatay, tarih boyunca çeşitli medeniyetlerin yaşam alanı olmuş bir kültür bahçesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Kırk asırlık Türk yurdu ecnebi elinde esir kalamaz' diyerek başlattığı bağımsızlık mücadelesi ve ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ili olmayı devlet olmaya tercih eden bir vatanseverliğin sonucunda üzerinde yaşadığımız Hatay farklı inanç ve kültürlerin bir arada kardeşçe yaşama imkanı bulduğu özel bir ilimizdir.

Sahip olduğu yeraltı ve yer üstü zenginlikleri, tarihin süzgecinden geçerek günümüze ulaşan medeniyet izleri, mümbit iklimi, verimli toprakları, doğal limanları ve ticaret imkanlarıyla '40 asırlık Türk yurdu' bizlerin ve bizden sonraki nesillerin gayretleri ile kalkınacaktır. Tarihte eşine az rastlanır bir vatanperverlik ve aziz milletine duyduğu sadakatle 76 yıl önce anavatana iltihak eden Hatay insanı da, tüm insanlığın örnek alması gereken karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü ikliminden aldığı güçle daha müreffeh bir geleceği kararlılıkla inşa etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Hatay'ın anavatana katılışının 76. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu milli davaya hizmet eden herkesi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm Hataylıları içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ercan Topaca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title