Haberler

Hatay'dan Kısa Kısa

Vali Lekesiz, İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Franceschini'yi makamında kabul etti.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini'yi makamında kabul etti.

Lekesiz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hatay coğrafyasının insanlığın ortak hafızasını teşkil eden önemli bir yer olduğunu belirtti.

Hatay'da üç semavi dine ait  güçlü bir geçmiş olduğunun altını çizen Lekesiz, "İnsanlar burada sevgi, barış ve hoşgörü içerisinde yaşıyorlar. Sizleri ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duydum" diye konuştu.

İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Franceschini ise, kendilerini çok mutlu ve iyi hissettikleri bu topraklarda, Vali Lekesiz ile olan iletişimlerinin iyi olmasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirtti.

Vali Lekesiz, ziyaretin anısına Başpiskopos Franceschini'ye Hatay coğrafyasında yetişen tıbbi ve aromatik bitkilerin yer aldığı ve valilik tarafından hazırlanan 'Hatay'ın Sessiz Güzelleri 900 Yabani Çiçek' adlı kitabı hediye etti.

-Hatay'da başarılı personele takdirname ve başarı belgesi verildi

Hatay Valisi Mehmet Celaletiin Lekesiz, mesai mefhumu gözetmeden büyük fedakarlıkla görev yapan, hizmet içinde ve dışında devlet memuru vakarı ve ciddiyeti ile hareket eden personeli, takdirname ve başarı belgesi ile ödüllendirdi.

Lekesiz, ödül töreninde, başarı belgesi ve takdirnamenin, personelin moral ile motivasyonunu yükselteceğini işaret ederek, geçmişte yaptıkları başarılı işlere istinaden il genelinde hizmet veren 48 farklı kurumdan 630 personele başarı belgesi veya takdirname verdiklerini belirtti.

İlin çok özel ve bu coğrafyada insana hizmet etmenin ayrı bir güzelliği olduğunu ifade eden Lekesiz, "Kurumlarımızın, insanımıza hizmet etmek için bir araç olduğu bilinciyle, böyle bir kamu yönetimi anlayışını egemen kılmak suretiyle üstün bir görev ve sorumluluk anlayışıyla hareket eden personelimizin farklarının fark edilmesini sağlamak amacıyla başarı belgesi veya takdirname ile ödüllendirmeyi uygun gördük" dedi.

Vali Lekesiz, alınan kararların, yapılan hizmetlerin binlerce insanı etkileyeceğini gözardı etmeksizin il genelinde bir seferberlik anlayışıyla çalışan personele teşekkür etti.

-Hassa Belediye Başkanı Demirel'den ramazan mesajı

Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demirel, mesajında, ramazan ayının bereketine ve huzur iklimine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Oruçun ruhumuzu ve bedenimizi terbiye eden, bizlere sabır, şükür ve kanaati öğreten, ahlakımızı güzelleştiren, bizleri kötülüklerden alıkoyan çok müstesna bir ibadet olduğunu bildiren Demirel, iftar sofraları, teravih namazları, sahur bereketi, mukabeleler, fitre ve zekatlarla hem ruhun, hem de bedenin temizlendiği ramazan ayının Müslümanlar için rahmet ve fırsatlarla dolu olduğunu  ifade etti.

Demirel, mesajına şöyle devam etti:

"Ahlakımızı, kişiliğimizi ve ilişkilerimizi orucun hikmeti ve rahmetiyle onarmak için ramazanın sade, huzurlu, mütevazi ve manevi iklimini bozmamaya özen göstermeliyiz. Oruç tutmak yeme ve içmeden uzak durmanın yanı sıra, dilin gıybetten, gözün haramdan, kalbin vesveseden, kulağın kötü sözden uzaklaşması demektir. Ramazan ayı bu hasletleri derinden idrak edip hayatımızın tümüne yaymak için bizlere sunulmuş bir ikramdır. Özellikle bu ayda fakir fukaraya, garip gurebaya kucak açıp kol kanat germeliyiz. Maddi durumu müsait vatandaşlarımızdan mümkün olduğu kadar muhtaç ve yoksulların evlerini ziyaret etmelerini, onlarla birlikte iftar yapmalarını, sofralarını bereketlendirmelerini diliyorum. Kardeşliği ve komşuluğu gözeterek fakirleri, yetimleri ve ihtiyaç sahiplerini unutmadan Ramazan ayını ihya etmenin gayretinde olmalıyız. Öncelikle hizmet sunduğumuz Hassalı hemşerilerimin Ramazan-ı Şerif'ini en içten dileklerimle kutlar, çiftçilerimizin ürünlerinde, Ramazan'ı Şerif Ayının bereketini bulmalarını ve bol kazanç sağlamalarını Cenab-ı Haktan niyaz ederim." - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Celalettin Lekesiz Enver Demirel İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title