Haberler

Hatay'dan Adıyaman'a Kültür Yolu Oluşturulacak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ev sahipliğinde Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları’nın 21-22 Mart 2014 tarihlerinde bir araya gelerek oluşturduğu ‘Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu’ ikinci toplantısı Kahramanmaraş’ta yapıldı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ev sahipliğinde Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları'nın 21-22 Mart 2014 tarihlerinde bir araya gelerek oluşturduğu 'Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu' ikinci toplantısı Kahramanmaraş'ta yapıldı. Toplantıda, bölge turizmi için Hatay'dan Adıyaman'a uzanan 'Kültür Yolu' projesinin hayata geçirilmesi için ilk adım atıldı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Adıyaman, Antakya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurulu Başkanları, genel sekreterlerinin yanı sıra kalkınma ajansları yetkilileri katıldı.

"BÖLGEMİZ ÖNEMLİ BİR TURİZM HAVZASI"

GTO tarafından yürütülen platform adına açıklama yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, platformun ilk ortak projesinin "Kültür Yolu" olduğunu ifade ederek, "Bölgemiz tarihin en eski yerleşim merkezi olma, dünyaca ünlü mozaik eserler, zengin inanç ve kültür turizmi varlıkları ve zengin mutfak kültürü ile önemli bir turizm havzası oluşturuyor. Üstelik yakın zamanda Gaziantep'teki Zeugma Müzesinin yanı sıra yapımına devam edilen Şanlıurfa'daki Edessa Mozaik Müzesi ve Hatay'daki Antakya Mozaik Müzesi ile birlikte bölgede dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmayan mozaik müzeleri destinasyonu oluşacak. Kültür Yolu projemiz ile tüm bu varlıklarımızı bölgeye daha yüksek ekonomik değer olarak dönmesini hedefliyoruz. Altyapı, eğitim ve tanıtımı içeren projemizi Odalarımız ve bölgeye hizmet veren İpekyolu, Doğaka ve Karacadağ Kalkınma Ajansları işbirliğinde hayata geçirmek için çalışıyoruz" dedi.

SURİYE RAPORU GÜNCELLENİYOR

Toplantıda, GTO önderliğinde Gaziantep'teki meslek ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla hazırlanan "Suriyeli Misafirler" raporunun bölge odalarının katılımı ile güncellenerek ilgili makamlara sunulacağını belirten Bartık, "Bilindiği üzere platform üyesi illerin en büyük ortak problemi yüzde 88'i bu 7 ilde yaşayan Suriyeli misafirler. Bu sorun için ilk toplantımızda bölge olarak ortak hareket etmek gerektiği konusunda karar almıştık. Bu konuda GTO'nun konuyla ilgili daha önce ilgili makamlara sunduğu Rapor iller özelinde güncellenecek, her il kendi yaşadığı sıkıntıları rapora ekleyecek varsa eksiklikler giderilecek ve platform olarak ilgili yerlere sunularak tekrar gündeme taşınacak" dedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Adıyaman Antakya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title