Haberler

Hatay'daki Su Fiyatları Tartışması

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürlüğünün Olağan Genel Kurul gündeminde olmasına rağmen, şebeke su fiyatının meskenlerde 1 lira 29 kuruş, iş yerlerinde ise 2 liraya düşürülmesine ilişkin komisyon kararının oylatılmamasıyla ilgili süreci sonuna kadar takip edeceklerini bildirdi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürlüğünün Olağan Genel Kurul gündeminde olmasına rağmen, şebeke su fiyatının meskenlerde 1 lira 29 kuruş, iş yerlerinde ise 2 liraya düşürülmesine ilişkin komisyon kararının oylatılmamasıyla ilgili süreci sonuna kadar takip edeceklerini bildirdi.

Kimyeci, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, devam eden projeleri ve hizmetleri hakkında bilgi verdi.

AK Parti Meclis grubu olarak suyun maliyetinin yanlış hesaplandığını tespit ettikleri andan itibaren girişimde bulunduklarını belirten Kimyeci, şunları söyledi:

"2015 yılı içerisinde, HATSU'nun iki kez olağan, üç kez de olağanüstü toplantı yapma hakkı vardı. Biz prosedürleri takip etmek suretiyle girişimlerde bulunduk. Sonuç itibariyle kurumu hiçbir şekilde zarara uğratmama şartıyla aldığımız teknik verilere dayanarak, suyun maliyetini esas alacak bilgilerle hesabı yaptık. Suyun bir metreküpünün evlerde 1,29 kuruş, iş yerlerinde 2 lira, yüzde 3 de kurum kar edecek şekilde hesabını yaptık. Konusunda uzman üyelerimiz vasıtasıyla komisyon raporları hazırlandı."

Kimyeci, çalışma sonucu plan ve bütçe komisyonu ile tarife komisyonundan çıkan raporların 27 Kasım'da oylanmasına karar verildiğini anımsatarak, "İnşallah o zaman karara bağlanacak. Milletin, suya yapılan fahiş zamların kaldırılması konusuyla ilgili talebini emir kabul ettik ve onu yapıyoruz. Bu süreci sonuna kadar takip edip gereklerini yapacağız" dedi.

Kimyeci, Hatay'ı ilgilendiren konularda kanunların verdiği yetkiye dayanarak, milletin arzusunu esas alan bir bakışla çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç da seçim sürecinin çok iyi ve sorunsuz geçtiğini belirterek, "Herkesin içi rahat olsun. Türkiye'nin tamamında olduğu gibi Hatay'da da herkese hizmet götürmenin gayretindeyiz. İlimize hizmet etmeyi düşünen kim olursa olsun onlara köprü, yol olmaya razıyız" diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Parti'li üyeleri, 12 Kasım'da, HATSU Olağan Genel Kurul gündeminde olmasına rağmen, şebeke su fiyatının meskenlerde 1 lira 29 kuruş, iş yerlerinde ise 2 liraya düşürülmesine ilişkin komisyon kararını oylatmadığı iddiasıyla Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title